Sport

Labdarúgás: a meglepetés is benne lehet a Szeged-Grosicstól a Nagyerdei stadionban

Labdarúgás: a meglepetés is benne lehet a Szeged-Grosicstól a Nagyerdei stadionban

2015. november 17., kedd
Labdarúgás: a meglepetés is benne lehet a Szeged-Grosicstól a Nagyerdei stadionban
szeged_ga_dvsc30_gs

A magyar válogatott, mint vasárnap kiderült, sikerrel megvívott pótselejtezője miatt az elmúlt hétvégén nem lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai másfél hét után a Debrecen vendégei lesznek szerdán.

Ha futball, akkor a napokban nem kerülhető meg a magyar válogatott sikerrel megvívott, Norvégia elleni pótselejtezője, amivel a magyar csapat 44 év után ott lehet egy Európa-bajnokságon, 1986 után pedig az első nagy nemzetközi tornája lesz ez a nemzeti együttesnek. „Nagyon szurkoltam és örültem, hogy végre sikerült, viszont van bennem némi irigység, hiszen mint sportember, aki erre tette fel az életét, egy picit irigykedek rájuk, hogy nekik ez sikerült. De ettől függetlenül nagyon büszke is vagyok rájuk” - válaszolta

Klausz László

, akinek

játékosként nem sikerült

a győztes pótselejtező, a szerbek ellen 1997-ben elbukott a magyar csapat. Rátérve a szerdai kupameccsre: legutóbb Sopronban lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a vereséggel zárult bajnokit követően azonban mintegy másfél hete volt a csapatnak a Debrecen elleni Magyar Kupa párharc visszavágójára a felkészülésre: miután az első mérkőzésen a gyulai Grosics Akadémián nem született gól, bár mindenképpen a hétszeres bajnokcsapat az esélyes, de ahogy mondani szokták: egy ikszet bármikor, bárkivel lehet játszani, ez pedig minimum hosszabbítást, adott esetben pedig továbbjutást jelenthet

Germán Tamásék

számára. A Debrecen az odavágó óta a Honvéd ellen szintén gól nélkül végzett a bajnokságban, ugyanakkor a szurkolók örömére visszatért a csapathoz a korábbi gólvágó,

Adamo Coulibaly

, a korábbi kétszeres NB I-es gólkirályt akár debütálhat is visszatérését követően a Debrecenben a Szeged-Grosics elleni visszavágón.

Online

Szerdán 13 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Debreceni VSC - Szeged 2011-Grosics Akadémia Magyar Kupa mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Ugyanúgy készültünk a Debrecen ellen is, mint a többi ellenfél ellen. Nem tudjuk, hogy kik alkotják majd a kezdőcsapatot náluk, nem tudjuk, hogy vegyes összeállításban, vagy a kulcsjátékosok nélkül állnak majd fel. Szeretnénk helyt állni szerdán, és talán egy kis meglepetést is okozhatunk” - fogalmazott portálunknak Klausz László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. A szegediek kezdőjében az odavágón több fiatal is helyet kapott, a Szeged-Grosics trénere ugyanakkor a várható szerdai kezdőcsapattal, illetve a fiatalok várható szerepvállalásával kapcsolatban elmondta, ezúttal minden bizonnyal a keret rutinosabb tagjai kapnak játéklehetőséget, az első meccsen egy váratlan húzás volt a részükről a fiatal futballisták szerepeltetése. „Arra nem számított az ellenfél sem, most lehetséges, hogy más csapattal állnak ki ellenünk, amennyiben tovább szeretnének jutni. Ez egy nagyobb pálya, jóval nagyobb méretű, mint a mi kis pályánk, más mérkőzés lesz, nagyon fontos lesz a labdabiztos játék, ebben a fiataloknak kevesebb szerep juthat” - nyilatkozta a Szeged-Grosics mestere. A csapat védekezése az augusztus végi, Ajka elleni súlyos, 5-0-s vereség óta megváltozott és összeállt: ezt követően például csupán egyszer kapott egynél több gólt az együttes, éppen a legutóbbi mérkőzésen, Sopronban. A stabil védekezés kulcsfontosságú lehet a visszavágón is: hiszen amennyiben egyszer sikerülne megtréfálni a Loki védelmét és hozni az említett statisztikát, azaz egynél többször nem kapitulálni, az akár valóban a meglepetést is jelenthetné a Szeged-Grosics számára. „Most már hetek-hónapok óta nagyon egyben van maga a csapat és a védekezés is, annak ellenére, hogy sajnos követünk el hibákat, amit az utolsó mérkőzésünkön meg is bosszultak, de ott is jóformán nyolcvan percig uraltuk a mérkőzést. Itt most még nehezebb dolgunk lesz, nem 100, hanem 120%-os koncentráció szükséges ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a kapott gólt. Ez ugyanúgy mérce lesz az idősebb játékosoknak is, illetve egy nagyon szép stadionban, mindenképpen egy szép élménnyel lesznek gazdagabbak a keret tagjai” - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Klausz László. A szabályok értelmében amennyiben a debreceni mérkőzésen sem születne gól, akkor 2x15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutásról, ugyanakkor mivel az idegenben lőtt gól „duplán számít”, így egy 1-1-s, vagy bármilyen más arányú döntetlennel 90 perc után a Szeged-Grosics lenne a továbbjutó csapat.

Emlékeztetőül az odavágón (2015. október 28.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Debreceni VSC 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kormányos II Gábor, Medovarszki János)

Szeged:

Molnár F. – Dudás, Tóth G., Balogh M., Áchim, Fodor (Geiger, 69′), Berde, Veselinov, Pászka (Zelenyánszki – a szünetben), Czirok, Oláh L (Kovács B. – a szünetben).

Vezetőedző:

Klausz László.

Debrecen:

Radosevic – Szatmári, Szilvási, Ferenczi, Sós (Horváth, 78′), Bódi (Szécsi, 58′), Varga, Kinyik, Szakály, Jovanovic, Castillion (Bereczki, 78′).

Vezetőedző:

Kondás Elemér.

Sárga lap:

Kinyik (84′)

0-0-ról indul a kupa visszavágó szerdán Debrecenben: Germán Tamásék meglepetést okozhatnak?http://szegedma.hu/?p=589689

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.