Sport

Labdarúgás: a Honvéd-fakó lesz a vasárnapi déli menü a SZEOL számára

Labdarúgás: a Honvéd-fakó lesz a vasárnapi déli menü a SZEOL számára

2015. november 6., péntek
Labdarúgás: a Honvéd-fakó lesz a vasárnapi déli menü a SZEOL számára
szeol-bolcske24kf

Nem éppen szokványos időpontban játszik a Budapest Honvéd II. csapatával a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának 15. fordulójában, Beretka Péterék ugyanis vasárnap 12 órakor lépnek pályára a Bozsik József stadionban, a szegediek célja továbbra is a második hely megtartása.

Éppen ellenkező előjelekkel várhatja a két csapat a vasárnapi összecsapást, hiszen a SZEOL múlt heti,

Bölcske ellen aratott sikerével

immáron hat hete veretlen, miközben a kispestiek az elmúlt fordulóban a Pénzügyőrtől kaptak ki 1-0-ra, ezzel pedig zsinórban a negyedik meccsüket vesztették el, érdekesség, hogy mindet egy góllal. Ezzel együtt az élvonalbeli Honvéd második együttese már a hetedik mérkőzésén nem tudott nyerni, viszont teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen kerettel állhat fel vasárnap a

Simon Miklós

által irányított együttes, amit csak tetéz az, hogy a magyar válogatott jövő heti pótselejtezője miatt a hétvégi NB I-es fordulót elhalasztották, így az első csapat nem is lép pályára hétvégén. Mindezzel együtt az élvonalban idén több meccsen is szerephez jutó

Délczeg Gergely

, a Parmát is megjárt fiatal

Ihrig-Farkas Sebestyén

, vagy éppen a Honvéd legutóbbi meccsén ötödik sárga lapját is begyűjtött

Nagy Gergő

szereplése koránt sem lenne meglepetés a vasárnapi bajnokin.

Online

Vasárnap 12 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Budapest Honvéd-MFA II. - SZEOL SC harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„A vasárnap dél kiváló idő egy húsleveshez, de labdarúgó mérkőzéshez nem annyira, viszont az ellenfélnek annyi lesz az idő, csak nekik nem kell elutazni reggel. Ez a meccs is háromesélyes, mint a többi, szeretnénk jól kijönni a maradék három fordulóból, hiszen még mindig tartjuk a jó pozíciónk, bízunk abban, hogy ez marad is. Egyszerű a képlet, ha nyerünk, maradunk másodikok, ha nem, akkor számolgatni kell. A válogatott szünet nem tudni, mit jelent az ellenfélnél, teljesen igazságtalan a rendszer a második számú csapatokkal, a kötelező vasárnapi játéknapoktól kezdve. Az ottani edzőt sem irigylem, mert nem tud készülni azzal a csapattal, amelyik hétvégén játszik, még most sem tudhatja, hogy ki lesz ott vasárnap. Egyúttal ez nekünk sem jó, nem tudunk készülni belőlük, akár négy-öt poszton is változhat az előző héthez képest az ellenfél. Előfordulhat nagyon komoly minőségváltozás, óriási különbség is kialakulhat ezáltal. Egy dolgot viszont mindenképpen szeretnék látni a pályán, hogy mi a dobogóért hajtunk, az ellenfélen pedig nincs eredménykényszer, csak az egyén számára, aki be akar kerülni az első csapatba. Mint csapat, nekünk kell erősebbnek lennünk, hiszen mi csapatként akarunk dobogón végezni. Ez jó lenne, ha motivációban is látszódna, és a szavak tettekben és rengeteg megnyert párharcban megjelennek majd a pályán” - mondta el portálunknak

Tóth Ákos

, a SZEOL SC vezetőedzője. A szegediek remek formában várhatják a hétvégi mérkőzést, az előzetesen nehéznek várt Bölcske elleni mérkőzést ennek köszönhetően is mondhatni magabiztosan nyerték meg, ami jó alapot adhat az őszi utolsó három fordulóra. „A sikerek és az egyre hosszabb együtt eltöltött munka összekovácsolta a brigádot, ez látszik. A helyzetkihasználás képesség, gyakorlás és szerencse kérdése, a mostani helyzetkihasználásunk pedig abszolút elfogadható, 2-3 lehetőségből egyet berúgunk. Nagyszerű formában játszik

Beretka Peti

,

Nikola Maksimovic

is megtalálta magát, már két gólpasszt adott,

Kéri Tomi

is be-be segít, illetve egy védekező játékos is besegít a pontrúgások után. Ami igen üdvözítő, hogy tíz gólt kaptunk 13 meccs után, ami kiváló. Ha maradék három meccsen is tudnánk ezt tartani, az nagyon komoly dolog lenne. Ha csak egyet kapnánk maximum meccsenként azt gondolom, hogy akkor is egyet valahogy tudunk véletlen szerezni, bár mi nem véletlen gólokat szerzünk” - fejtette ki Tóth Ákos. Az őszi szezonból maradt három mérkőzéssel kapcsolatban a SZEOL edzője úgy fogalmazott, mindegyik meccs nyerhető a bajnokságban, hiszen a csoport favoritjának tartott Kozármisleny otthonában is volt nyerési esélye csapatának, viszont az utolsó Szekszárdot csak a 87. percben szerzett tizenegyesből tudták megverni. „Ebből a három ellenfélből kettő tartalék csapat lesz, amiből elképzelésed sincs, hogy milyen összeállítás vár rád. Papíron hozható meccsek persze, de nem tudjuk, milyen lesz az ellenfél. De nem esünk ettől kétségbe, ezt kell nekünk megoldani. A jó hír az, hogy annyi pontot szereztünk már, hogy igazán nagy bajba nem kerülhetünk, ez pedig kell, hogy adjon motivációt a továbbiakra. A 27 pontot lehet, hogy aláírtam volna a szezon előtt, most már viszont harminc fölé kellene menni” A szegediek keretéből

Grünvald Attila

betegség miatt hiányozhat vasárnap,

Puskás Csaba

kisebb sérülésével együtt is vállalhatja a játékot,

Ondrejó Tamás

pedig visszatér eltiltásából, valamint

Makra Zsolt

immáron bevethető

nyolchetes kihagyását követően

, viszont

Gajág Gergő

két meccses eltiltást kapott, amiből még egy találkozó hátra van.

A SZEOL SC várható kerete:

Leindler, Szabó (kapusok), Buzási, Kormányos, Forró, Rácz, Makra, Grünvald (?), Fülöp, Huszárik, Ondrejó, Puskás, Varga, Kéri, Beretka, Maksimovic, Végh.

Így játszott a két csapat az elmúlt fordulóban:

Pénzügyőr SE - Budapest Honvéd-MFA II. 1-0 (1-0)

Budapest, Pénzügyőr SE sporttelep. Vezette: Németh Renáta (Szabó Péter, Bede Tamás.)

Honvéd II.:

Vajda - Csábi (Lukács, 73'), Erdős, Dékány, Varga M., Márton, Prosser, Lőrinczy, Herjeczki, Délczeg (Jelena - a szünetben), Erdélyi (Tóth B., 67').

Vezetőedző:

Simon Miklós. Gól: Sztrunga (34')

SZEOL SC – Bölcskei SE 3 – 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

SZEOL:

Leindler – Grünvald, Forró, Rácz (Makra, 79′), Kormányos, Beretka, Buzási, Puskás (Végh, 79′), Kéri (Varga R., 78′), Fülöp, Maksimovic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Bölcske:

Mikler – Fröchlich, Budai, Laták, Ledneczki, Blatt, Dorogi (Fridrich, 85′), Horváth M., Tóth T., Féhr, Szili (Kuti, 56′).

Vezetőedző:

Buzás Attila.

Gólszerzők:

Ledneczki (5′, öngól), Beretka (53′, 75′)

Dabason a HFC

⚽ Nem tudta megállítani a Kozármislenyt a Hódmezővásárhelyi FC, amely ezzel immáron két hónapja nyeretlen, legutóbb szeptember elején nyert meccset a vásárhelyi együttes. Vasárnap a 8., otthonában jól szereplő Dabashoz látogatnak Major László tanítványai, ahol Tóth Imréékre nem vár könnyű mérkőzés, hiszen a Dabas az osztály második legtöbb gólját szerezte a listavezető mislenyiek után.

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Kozármisleny 13 10 3 0 33 6 27 33
2. SZEOL SC 13 8 3 2 26 10 16 27
3. Dunaharaszti MTK 13 8 2 3 21 17 4 26
4. Várfürdő-Gyulai TFC 13 7 4 2 21 12 9 25
5. Monori SE 13 7 3 3 19 13 6 24
6. Budafok-Újbuda 13 7 1 5 21 18 3 22
7. Komlói Bányász 13 6 3 4 16 12 4 21
8. FC Dabas 13 5 5 3 28 14 14 20
9. Pénzügyőr SE 14 5 5 4 19 14 5 20
10. Szentlőrinc SE 13 4 4 5 15 17 -2 16
11. Bp. Honvéd II. 14 4 3 7 20 22 -2 15
12. Paksi FC II. 13 4 3 6 21 27 -6 15
13. ESMTK 13 4 1 8 10 17 -7 13
14. Békéscsaba II. 13 4 0 9 13 22 -9 12
15. Bölcskei SE 14 3 2 9 15 35 -20 11
16. Hódmezővásárhely 13 3 1 9 12 25 -13 10
17. Szekszárdi UFC 13 1 1 11 7 36 -29 4

A vasárnapi ebédet ezúttal a Bozsik József stadionban tölti a SZEOL SC.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586320

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.