Sport

Labdarúgás: a harmadik „ikszet” töltené be a SZEOL

Labdarúgás: a harmadik „ikszet” töltené be a SZEOL

2015. november 13., péntek
Labdarúgás: a harmadik „ikszet” töltené be a SZEOL
szeol-esmtk02kf

A fájó Honvéd II. elleni vereséget követően két hazai mérkőzéssel zárja az őszi szezont a SZEOL SC: Grünvald Attiláék szombaton az újonc Pénzügyőr ellen kilencedik bajnoki sikerükkel begyűjthetnék harmincadik pontjukat.

A Budapest bajnokaként az NB III-ba került Pénzügyőr jó formában érkezhet Szegedre, hiszen az elmúlt két mérkőzésüket egyaránt kapott gól nélkül nyerték meg, előbb a Honvéd-fakót otthon 1-0-ra, majd múlt héten a Békéscsaba II.-t idegenben 4-0-ra győzték le a fővárosiak. Ezzel a két győzelemmel együtt 23 pontot szerzett már az újonc, amivel a hatodik helyen áll, és tekintve, hogy mindössze négy pont választja el a SZEOL-tól kettejük összecsapása előtt, kijelenthető, hogy mindkét együttes számára fontos találkozó következik, a szegediek számára pedig abszolút nem egy könnyen verhető együttest kellene két vállra fektetni szombaton: a Pénzügyőr mindössze négyszer hagyta el pont nélkül a játékteret.

Tóth Ákos

tanítványainak hat heten át tartó veretlenségi szériája szakadt meg az elmúlt fordulóban Kispesten, azonban az őszi második hely továbbra is elérhető közelségben van, hiszen csupán kettő ponttal előzi meg a SZEOL-t a Dunaharaszti.

Online

Szombaton 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Pénzügyőr SE harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Mindenképpen nehéz meccs vár ránk, a Pénzügyőr körülbelül olyan játékerőt képvisel, mint mi, egy masszív, jó csapatról van szó, biztos vagyok benne, hogy a tabella első felében fognak végezni. Az eredményeik tekintélyt parancsolóak, önbizalommal telve jönnek ide, ráadásul nekik ez az utolsó forduló, hiszen a következő héten szabadnaposak lesznek, ez az utolsó lehetőségük idén pontot szerezni, ez biztos plusz motivációt is jelent. Nehézség az is, hogy két emberünket is nélkülöznünk kell eltiltás miatt, valamint egy eléggé fájó vereségbe szaladtunk bele a Honvéd II.-nél. Önmagában az, hogy ott kikaptunk, az nem probléma, hiszen némi túlzással ez bele volt kalkulálva, de a vereség módja fájó. Rövid hetünk van, vasárnap játszottunk, szombaton van a következő meccs, ez is kicsit nehezíti a dolgunkat, de megpróbáltuk összerázni a társaságot. Remélem, hogy erre a maradék két fordulóra is marad még a srácokban spiritusz, és ott folytatják, ahol a legutóbbi hazai mérkőzésen abbahagyták” - fogalmazott a szombati mérkőzés előtt portálunknak Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője.

Vissza a megkezdett útra

Egy hete úgy nyilatkozott a szegediek mestere, jó lenne harminc szerzett pont fölött zárni az őszi szezont: ehhez pedig még legalább négyre van szüksége a SZEOL-nak, amit a hátralévő két hazai mérkőzésen

(a Békéscsaba kérésére felcserélték az őszi zárófordulóban a pályaválasztói jogot - a szerk.)

szerezhet meg a csapat. „Ehhez az egyiket meg kell nyerni, és a másik meccsen sem szabad kikapni, egyszerű matematika. Nyilván mindkettőt meg kellene nyernünk, meglátjuk, hogy sikerül. Nagy eredmény lenne, ha már szombaton meglenne ez a bizonyos harminc pont, úgy, hogy hátra van még egy hazai mérkőzés. Ez egy óriási fegyvertény lenne, és egy nagy magabiztosságot adna a csapatnak. Feltérképeztük az ellenfelet,

Siha Zsolti

kollégám látta őket háromszor, és volt olyan „drótom”, aki látta őket a Békéscsaba II. ellen, de nem hiszem, hogy ez lesz a perdöntő, hanem sokkal inkább az, hogy mi vissza tudunk-e találni arra a motivált, erőtől duzzadó játékra, ami jellemzett bennünket az őszi szezonban. Örömteli, hogy a védelem vezéregyénisége,

Gajág Gergő

visszatér, az pedig, hogy a csapatkapitányunkat elveszítettük, az nagyon nem jó. Buzási Péter személyében az egyik legjobb formában lévő játékosunk sem játszhat, megpróbáljuk őket pótolni” - tette hozzá Tóth Ákos. Ahogy a SZEOL mestere kitért a múlt heti elvesztett mérkőzésre, bár nem játszottak jól, de a második félidőre úgy mentek ki, hogy egyből gólt is szereztek, érett is az egyenlítésük, majd a helyett, hogy tizenegyest kaptak volna,

Buzási Péternek

mutatták fel a második sárga lapot. „Ez volt talán a hab a tortán. Nem érzek e miatt már különösebb keserűséget sem, e miatt dac sem kell, hogy legyen bennünk. Az a Honvéd II. volt, az egy másik játékvezető volt, ez egy másik ellenfél, másik játékvezetővel. Három pontot kell szerezni és kész, nem azért, ami ott történt, annak már csak az eltiltások szempontjából van jelentősége, de egyébként történelem. Fel kell ebből állnunk, és azért legyen bennünk dac, hogy a dobogóra odaérjünk az ősz végén, ebből is talán jobb lenne, ha nem a legalsó fokán tanyáznánk. Nagyon szurkolok a Hódmezővásárhelynek is,

Major Laci

barátomnak, hogy az előttünk lévő Dunaharaszti ellen jó eredményt érjenek el, úgy gondolom, ők meg is teszik a magukét, nem miattunk, hanem maguk miatt. Ha hozzuk a hátralévő két meccset, akkor meg is lesz az álomszerű cél, ehhez az első állomás szombaton az, hogy legyőzzük ezt a Pénzügyőrt, ami nem lesz egyszerű, mert egy jó brigádról beszélünk, jó támadókkal rendelkeznek” - mondta el Tóth Ákos az őszi szezon hajrájáról. A SZEOL-ban a már említett két eltiltott játékos mellett nincs új sérült,

Makra Zsolt

bár továbbra sincs 100%-os állapotban, de bevethető. A hosszabb ideje sérültek közül

Domonkos Csaba

elkezdte az edzéseket, míg

Kaszás Krisztián

továbbra is a maródiak listáján található.

A SZEOL SC várható kerete:

Leindler, Szabó (kapusok), Gajág, Kormányos, Forró, Rácz, Makra, Grünvald, Fülöp, Huszárik, Ondrejó, Varga, Kéri, Beretka, Maksimovic, Végh.

Így játszottak a csapatok a 15. fordulóban

Budapest Honvéd-MFA II. – SZEOL SC 4 – 1 (2-0).

Budapest, Bozsik József stadion, 100 néző. Vezette: Ducsai József (Szert Balázs, Csáky Tibor)

Honvéd II.:

Vajda – Bíró (Máté, 78′), Márton, Erdős, Varga M., Gazdag, Göblyös, Lukács (Csábi, 69′), Vernes, Lőrinczy, Ihrig-Farkas (Tóth B., 69′).

Vezetőedző:

Simon Miklós.

SZEOL:

Leindler – Grünvald, Forró, Rácz, Kormányos (Végh, 60′), Fülöp (Makra – a szünetben), Buzási, Puskás, Kéri (Ondrejó – a szünetben), Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Lukács (23′), Lőrinczy (28′, tizenegyesből), Márton (65′), Csábi (85′) ill. Rácz (48′)

Sárga lap:

Buzási (28′), Ondrejó (53′), Puskás (64′)

Kiállítva:

Buzási (62′), Puskás (66′)

Békéscsaba 1912 Előre FC II.-Pénzügyőr SE 0-4 (0-1)

Békéscsaba, 150 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Török Sándor, Lászlai Róbert)

Pénzügyőr:

Hajdu - Szigeti A., Luczek, Bíró, Varga-Sebestyén, Szabó B., Karvalics, Gyürki, (Feil, 89'), Sztrunga, Kovács D., (Iflinger, 81'), Pápai (Meggyes, 72').

Vezetőedző:

Vatai Attila.

Segíthet a SZEOL-nak a HFC

⚽ A második helyezett Dunaharaszti otthonában lép pályára vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC: Major László tanítványai nagyot segíthetnének a szegedieknek azzal, ha pontot rabolnának a DMTK-tól, egy győzelemmel pedig egy helyet biztosan előrébb léphetnének, hiszen az ESMTK és a Békécsaba II. egymás ellen játszik ebben a körben.

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Kozármisleny 14 11 3 0 37 7 30 36
2. Dunaharaszti MTK 14 9 2 3 23 18 5 29
3. SZEOL SC 14 8 3 3 27 14 13 27
4. Várfürdő-Gyulai TFC 14 7 4 3 21 13 8 25
5. Monori SE 14 7 3 4 19 14 5 24
6. Komlói Bányász 14 7 3 4 17 12 5 24
7. FC Dabas 14 6 5 3 30 15 15 23
8. Pénzügyőr SE 15 6 5 4 23 14 9 23
9. Budafok-Újbuda 14 7 1 6 21 20 1 22
10. Szentlőrinc SE 14 5 4 5 17 17 0 19
11. Bp. Honvéd II. 15 5 3 7 24 23 1 18
12. Paksi FC II. 14 4 3 7 22 31 -9 15
13. ESMTK 14 4 1 9 11 19 -8 13
14. Békéscsaba II. 14 4 0 10 13 26 -13 12
15. Bölcskei SE 14 3 2 9 15 35 -20 11
16. Hódmezővásárhely 14 3 1 10 13 27 -14 10
17. Szekszárdi UFC 14 2 1 11 8 36 -28 7

Harmincadik pontját gyűjtheti be a SZEOL szombaton, ehhez az újoncként jól szereplő Pénzügyőrön keresztül vezethet a szegediek útja.http://szegedma.hu/?p=588335

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.