Közélet

Kubatov Gábor: A szegedieknek meg kell ismerniük az igazi Botka Lászlót

Kubatov Gábor: A szegedieknek meg kell ismerniük az igazi Botka Lászlót

2015. november 23., hétfő
Kubatov Gábor: A szegedieknek meg kell ismerniük az igazi Botka Lászlót
kubatov_gabor03_gs

A Fidesz sikerének titka, hogy az emberekkel közösen irányít - mondta portálunknak adott exkluzív interjújában az országos pártigazgató. Kubatov Gáborral Üllésen beszélgettünk, ahol hétvégén 25. születésnapját ünnepelte a helyi alapszervezet.

- Az üllési Fidesz 25. születésnapi ünnepségén rengeteget beszéltek arról, milyen óriási átalakuláson ment keresztül a párt nemcsak az 1988-as alapítás, de az 1998-as első parlamenti választási győzelem vagy a 2002-es fájdalmas vereség óta, hogyan épült ki az a struktúra, mely 2010-ben, majd 2014-ben is elsöprő sikert tudott aratni, maga mellé állítva a választók kétharmadát. Miben tud utat mutatni az országos rendszer számára egy olyan jól működő vidéki kis szervezet, mint amilyen az üllési?

- A legfontosabbnak azt tartom, hogy a Fideszben csakis hálásak lehetünk ezért a 25 esztendőért, hatalmas fegyvertény ennyi időt keresztül töretlen hittel és lelkesedéssel kitartani egy ügy mellett.

Tóth András

elnök úrral és

Nagy Attila Gyula

polgármester úrral sokat beszélgetve pontosan tudjuk, nem egy nehéz időszakon kellett keresztülmenniük az üllésieknek. Amikor Szeged szocialista polgármestere,

Botka László

volt az országgyűlési képviselőjük, ő nyíltan tengely akasztott a helyiekkel, akik ezekben az években elestek a komolyabb fejlesztési lehetőségektől, de ezt is kibírták, átvészelték, állhatatosságukért elismerés illeti őket.

kubatov_gabor04_gs

Szeretném kiemelni, természetesen nem önmagában a Fidesz-szervezet a fontos, hanem az az értékrend, amit képviselünk. Az, hogy szerencsére szép számmal vannak vidéken olyan közösségek, személyek, akik elfogadták azt a szemléletet, amit 1998-ban, majd megerősítve 2002-t követően –talán egyetlen politikai erőként – a fejünkbe vettünk, mégpedig, hogy közelebb lépünk az emberekhez, a lényeges kérdésekben kikérjük a véleményüket, és velük együtt hozunk döntéseket. Emellett az üllésiek is sziklaszilárdan kitartanak, és szemmel látható, hogy megvan az eredménye, mert gyönyörűen fejlődik a község, szépen, arányosan növekszik a nagyobb és tehetősebb homokhátsági településekhez képest. Ahogy országosan, úgy itt helyben sem véletlen tehát a Fidesz sikere és népszerűsége, a titok a hit, a rengeteg elvégzett munka mellett az összefogásban rejlik, abban hogy az emberekkel közösen lehet és kell irányítani.

- Kövér László országos választmányi elnök nemrégiben azt nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak, a párt legfontosabb feladatát most abban látja, hogy megtervezzék és végiggondolják annak lehetőségeit, módozatait és eszközeit, hogyan tudják 2018-ra, a következő választási kampányra a Fideszt szervezetileg is legalább olyan erőbe hozni, mint amilyenben 2010-ben volt. A következőkben – mondta – a szervezeti megújulásra és az erőgyűjtésre kell összpontosítani, hiszen a kormányzás érhető módon nagyon sok erőt kiszívott a pártból. Mit gondol minderről a Fidesz országos pártigazgatója?

- Erőltetett menetben, gyakorlatilag szusszanás nélkül dolgoztunk, építkeztünk egy évtizedet. Muszáj volt erőt gyűjtenünk, de mostanra újra tettre készek vagyunk. A kormányzat elvégezte a történelmi jelentőségű munkát. Létrejöttek az új, jól működő rendszerek. Megmentettük hazánkat a gazdasági összeomlástól, úgy, hogy közben az emberekre nem raktunk újabb és újabb terheket, sőt a személyi jövedelemadót csökkentettünk, de közben a dúsgazdag bankokat, multinacionális kereskedő- és telekommunikációs cégeket bevontunk a közös közteherviselésbe. Kisegítettük az embereket a devizahiteles csapdából, Európában példátlan módon csökkentettük a víz-, a gáz- és a csatornadíjakat, és rengeteg munkahelyetteremtettünk. Nem mellékes tény, hogy huszonhárom évvel ezelőtt dolgoztak ilyen sokan Magyarországon, mint most. És nem utolsósorban átalakítottuk hazánk teljes közigazgatását, azzal a céllal, hogy az emberek a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban, lakóhelyükhöz legközelebb intézhessék ügyeiket. A Csongrád megyeiek büszkék lehetnek, hogy oroszlánrészt vállalt ebből a tevékenységből a hódmezővásárhelyi

Lázár János

. Kétségtelenül most ismét nehéz feladatok tornyosulnak előttünk – elég csak az európai migrációs krízisre és az ebből kibontakozó terrorfenyegetésre gondolni –, de ugyanolyan lendülettel vetjük bele magunkat a pártmunkába, a pártszervezésbe, mint előtte.

kubatov_gabor01_gs

- A 2015-ös esztendőben – nem utolsósorban a migrációs válságra adott határozott kormányzati válaszoknak köszönhetően – a Fidesz népszerűsége ismét jelentősen nőtt a tavaly év végi visszaesést követően. Melyek a legfontosabb teendők annak érdekében, hogy a 2018-as választásokig meg is őrizzék ezt a támogatottságot?

- Úgy gondolom, nem vagyunk rossz helyzetben, amit az is jelez, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni kezdeményezésben két hét alatt több mint 750 ezer aláírást gyűjtöttünk össze országosan, a december 13-i kongresszusig ez a szám várakozásaim szerint 1 millió fölé emelkedik majd, de a kampány végére a 2 milliós határ elérése is reális cél. Ez elég hangsúlyos üzenet arra nézvést, hogy a magyar közélet iránt érdeklődőket csak a Fidesz képes ekkora tömegben egy sorsdöntő ügy mellé állítani, összefogni. Nem lehet eleget beszélni arról, mekkora vívmány, hogy a kormánynak sikerült megvédeni hazánkat, ezen belül a Dél-Alföldet, Szeged városát is az illegális bevándorlás negatív hatásaitól, az ellenőrizetlenül érkező tömegektől, a migrációt kísérő bűnözéstől. Most pedig a káros brüsszeli törekvések, az értelmetlen és jogszerűtlen kvóták ellen kell harcolni, hiszen az ország, a nemzet identitása, kultúrája forog kockán. Ha nincs ez a kérdőív, vajon ki, melyik párt vagy politikai erő szólt volna az embereknek, hogy közösen ki kell állni a magyarság érdekeiért?

- A baloldali ellenzéki formációknak a modern kori népvándorlás kihívásaira adott, sokszor egymásnak ellenmondó válaszai valóban azt mutatják, hogy nem nagyon tudnak magukhoz térni az évek óta tartó válságból. A Jobbik ugyanakkor láthatóan igyekszik szélesíteni bázisát, sokak szerint éppen a Fidesz rendszerének tapasztalatait felhasználva. Egyebek mellett ők is aláírásokat gyűjtenek a migránsok uniós szétosztását szabályozó kvóta és a visszatoloncolás ellen.

kubatov_gabor02_gs

- Engedjék meg az olvasók, hogy a baloldal sorsa, jövője miatt ne aggódjak, az legyen az ő gondjuk! Ami a Jobbikot illeti, nem árt tudni, hogy olyan elnöke van, aki azt mondta egy török lapnak adott interjúban: „az iszlám az emberiség utolsó reménye”. Nem gondolom, hogy az ország jövője iránt felelősséget érzők komolyan számíthatnának egy olyan pártra, melynek első számú vezetője ilyen nyilatkozatot tesz.

- A baloldal kézzelfogható válsága ellenére Szegeden továbbra is tartja magát az MSZP Botka László, a szocialisták országos választmányi elnöke vezetésével, 2014-ben is komoly fölénnyel nyerték meg az önkormányzati választást. Mi szükséges ahhoz, hogy itt is jobb eredményeket érjen el a Fidesz, Szegeden is közelebb kerüljön az emberekhez?

- A szegedieknek meg kell ismerniük a valódi Botka Lászlót. A politikust, aki az illegális bevándorlás káros hatásai által legerősebben sújtott település polgármestereként azt tudta mondani: a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a migránsok, nem is találkoztak velük az utcákon. Ha az itt élők megismerik a valódi Botka Lászlót, megértik, hogy elveszítette a realitásérzékét, megismerik zavaros, sok esetben megmagyarázhatatlan gazdasági döntéseit, megtudják, milyen az igazi arca, nem fognak többé rá és a pártjára szavazni. Ezt tartom az elkövetkező időszak legnagyobb szegedi feladatának, ezen kell dolgozniuk az itteni fideszeseknek és kereszténydemokratáknak.

A Fidesz sikerének titka, hogy az emberekkel közösen irányít - exkluzív interjút adott portálunknak Kubatov Gábor! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=591308

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.