Sport

Kosárlabda: meccsről meccsre javul a Szedeák

Kosárlabda: meccsről meccsre javul a Szedeák

2015. november 24., kedd
Kosárlabda: meccsről meccsre javul a Szedeák
szedeak-mafc14kf_molnar_andras

Újabb történelmi tettet hajtott végre az elmúlt hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic együttese Kaposvárott tudott nyerni, ott, ahol eddig még nem sikerült az A-csoportban. A siker értékét csak növeli, hogy egy közvetlen rivális ellen aratta szezonbeli első idegenbeli győzelmét a gárda, a meccs után Molnár Andrást kérdeztük.

Remek mérkőzésen szerezte meg idénybeli első idegenbeli sikerét a Naturtex-SZTE-Szedeák: Kiss Zsolték a találkozó előtt hozzájuk megegyező, 3-5-ös mérleggel álló Kaposvár vendégeként léptek pályára szombaton, és bár volt, hogy 12 pontos hátrányban is álltak a szegediek, végül a Szedeák remek második félidőt produkálva, három ponttal,

84-81-re verte a somogyiakat

, ezzel pedig a

MAFC elleni hazai siker

után egymás után a második bajnokiját nyerte meg, rögtön előrelépve így a kilencedik helyére. „Az egész meccset tekintve jól játszottunk és megérdemelten nyertünk, talán a második negyed volt az, amikor a saját hibáinkból hoztuk magunkra a Kaposvárt, az eladott labdáinkból dobtak könnyű kosarakat, valamint sok lehetőséget hagytunk nekik támadólepattanók utáni kosarakra. Úgy gondolom, a második negyedet leszámítva kontrolláltuk a meccset, mindenki jól játszott, aki pályára lépett.

Juhos Levi

és

Révész Ádám

játéka nagyon sokat lendített a cserepadról beállva, mind védekezésben, mind támadásban plusz energiát adtak a csapatnak akkor, amikor egy kis holtpont volt” – értékelte a hétvégi győztes mérkőzést

Molnár András

, a Szedeák játékosa.

Nagy az öröm az öltözőben! Bravó fiúk!!!

Szerző: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat2015. november 22.

Így örültek a csapatnál a Kaposvár elleni győzelemnek

A bedobó jól kezdte a találkozót, majd a hetedik percben már a harmadik faultot is ráfújták a játékvezetők, így

Nikola Lazic

a kispadra ültette Molnár Andrást, aki végül csak a 33. percben tért vissza a pályára, majd kipontozódott a hajrában – bár csupán négyszer dobott rá a meccs során, de mind a négy kísérlete a gyűrűben landolt, így kilenc ponttal segítette csapatát. „Könnyű kosarakat tudtam dobni leindításokból és befutásokból, utána három fault miatt le kellett ülnöm. Az kicsit nehéz volt, hogy végigültem a második és a harmadik negyedet is, és a végén kellett beszállnom. Igyekeztem a rövid idő alatt megtenni mindent, hiszen csupán 13 percet játszottam, aztán hála istennek, akik a helyemen pályára léptek, jó teljesítményt nyújtottak. Ilyenkor azért könnyebb a padról nézni a meccset, ha a pályán lévők ügyesek” – fogalmazott portálunknak Molnár András.

szedeak_kormend23_gs_molnar_andras
Nem indult könnyen a szezon

a Szedeák számára, hiszen a nyári felkészülés során is több sérülés hátráltatta a csapatot, majd a szezon elején centerproblémákkal is küzdött Nikola Lazic legénysége, azonban ez a kaposvári siker nagy erőt adhat a szegedieknek a folytatásra, most pedig egy kis ideje is lesz a közös munkára a gárdának, hiszen legközelebb december hatodikán, a Pécs ellen lép pályára az újszegedi sportcsarnokban a Szedeák. „Minden győzelem adhat önbizalmat, de ez különösképpen igaz akkor, amikor idegenben egy jó csapat és egy közvetlen rivális ellen szerzed ezt, szerintem a Kaposvár egy nagyon jó erőből álló csapat, nem véletlen, hogy ott eddig csak a Szolnok tudott nyerni, ők is csak hosszabbításban, nagy fegyvertény ez a győzelem számunkra. Az esélyesség és a győzelmi kényszer a Kaposvár vállát nyomta, ez látszódott is rajtuk, míg mi felszabadultabban tudtunk játszani. A felkészülés során főleg a sérülések és a játékos mozgások hátráltattak minket, ez nem könnyíti meg egyik edzőnek és csapatnak sem a dolgát. Edzésről-edzésre, meccsről-meccsre kezd összeállni a csapatunk, még mindig messze vagyunk a csúcsformától és attól, amit szeretnénk játszani, de egyre több biztató jel van. Talán ez a kaposvári meccs volt az első, ahol tényleg sokszor kifejezetten szép támadásokat vezettünk és jó kosárlabdát tudtunk játszani védekezésben és támadásban. Van még hova fejlődnünk, sok mindenen kell még javítanunk, de ezen vagyunk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a szezon eddigi részéről Molnár András. Bár a bajnokság eddigi meccsei megmutatták, hogy nincs könnyű meccs az NB I/A csoportban, de egy kifejezetten kemény év végi hajrá vár a Szedeákra, hiszen a 2015-ben hátralévő három forduló alatt a Pécs elleni hazai meccs mellett Szolnokra utaznak a szegediek, majd az évzárón a Falco érkezik a Tisza partjára, de most két hetes szünet következik az újabb bajnokiig a szegedieknek. „Kérdéses, hogy jól jön-e a szünet ilyenkor, amikor lendületben van a csapat, én akár játszanék már ma is meccset a Pécs ellen. Ez van most, ezt kell szeretni, igyekszünk ebből a legjobbat kihozni, kicsivel több időnk van készülni belőlük, de nekik is belőlünk, aztán meglátjuk, ez kinek lesz jobb. Ez a mostani hétvégi forduló is megmutatta, nincsenek papírforma meccsek, az előzetesen mindenki által lesajnált MAFC nyerni tudott Körmenden, a Nyíregyháza Jászberényben tudott győzni. Szerintem az idei az elmúlt évek legkiegyensúlyozottabb bajnoksága, nem véletlenek ezek a meglepetésnek mondott győzelmek. Mi egy kis csapat vagyunk, számunkra nincs könnyű vagy kötelező meccs, azon leszünk, hogy a hátralévőekből amennyit csak tudunk, megnyerjünk” – tekintett a Szedeák közeljövőjére Molnár András.

Értékes győzelmet aratott a Kaposvár vendégeként a szezon elején sok gonddal küszködő Szedeák.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=591495

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.