Sport

Kosárlabda: Kiss Zsolt nem borúlátó, messze még a szezon vége

Kosárlabda: Kiss Zsolt nem borúlátó, messze még a szezon vége

2015. november 10., kedd
Kosárlabda: Kiss Zsolt nem borúlátó, messze még a szezon vége
szedeak_sopron09_gs

"Kellenek a győzelmek, ez tény, hiszen nem lehet mindent a végére hagyni, de sok meccs van még hátra" - a Naturtex-SZTE-Szedeák ígéretesen induló, ám végül vereséggel végződő zalaegerszegi fellépését követően Kiss Zsolt csapatkapitánnyal beszélgettünk.

Vasárnap este

tíz ponttal maradt alul

a szegedi együttes a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, dacára annak, hogy a félidőben még 38-38-as állást mutatott a helyi eredményjelző. A vendéglátók a harmadik felvonást 23-8-ra nyerték úgy, hogy Brkicék a 23. perc után mindössze egyetlen kosarat szereztek, éppen a sérüléséből nem régen felépült bosnyák légiós révén. "A harmadik negyedet nagyon elszúrtuk, főleg egy olyan öt perc során, amikor sok volt nálunk a bután eladott labda, illetve nagyon rossz ritmusban is játszottunk, ezt pedig a Zete kíméletlenül megbüntette. Tudtak könnyű kosarakat dobni, több hárompontost is kaptunk. Ezzel olyan előnyre tettek szert, hogy már hiába kapaszkodtunk az utolsó negyedben, nem tudtunk fordítani. Egyszer visszajöttünk négy pontra, de akkor kaptunk egy triplát Govenstől, ami megpecsételte végleg a sorsunkat. Talán, ha azt kivédekeztük volna, lett még volna esélyünk, így viszont már nem jött össze a fordítás" - foglalta össze a történteket a cséká. A Szedeák így hetedik idei összecsapásán az ötödik vereségét volt kénytelen elkönyvelni, amivel a Tisza-parti alakulat a 14 csapatos mezőny 10. helyét foglalja el a táblázaton. "Lehetett volna jobban kezdeni a szezont, hiszen jelenleg 2-5-tel állunk. Ha viszont megfordítjuk a dolgot, akkor elmondható, hogy azt a két meccset (

Jászberény és Nyíregyháza - a szerk.

), amelyeket meg kellett nyernünk hazai pályán, sikerült is megnyernünk. Persze jó lett volna győztesen hazajönni akár

Kecskemétről

, vagy éppen

Paksról

, ahol volt is erre reális sanszunk. Ugyanakkor nagyon sok van még hátra a bajnokságból, egyelőre a harmadán sem vagyunk túl. Szoros a mezőny, sok minden változhat még, úgyhogy nem is vagyok borúlátó. Kellenek a győzelmek, ez tény, hiszen nem lehet mindent a végére hagyni, de sok meccs van még hátra" - mutatott rá a szurkolók körében is népszerű játékos. Csapata legközelebb a fővárosi MAFC ellen javíthat a bajnokságban, az ellen a gárda ellen, amely egyetlen sikerével sereghajtó a ligában. "A vasárnapi ellenfelünk pont Zalaegerszegen tudott nyerni, tehát senkinek sem szabad őket fél vállról vennie. A legutóbbi fordulóban is úgy kaptak ki egy ponttal a tabellát a Körmenddel karöltve vezető Falcótól, hogy a pályaválasztói jogtól függetlenül nem játszhattak saját pályájukon. Azt hiszem, egyáltalán nem lesz ez könnyű meccs, de ha idén is el akarunk valamit érni, akkor az ilyen mérkőzéseket itthon meg kell nyernünk" - fogadkozott

Kiss Zsolt

. Bár a zalai mérkőzés elsősorban a hazaiak számára marad örömteli emlék, szép momentumai azért akadtak a szegedieknek is. Így például a csapatkapitány a tőle megszokott triplák mellé ezúttal egy kétpontost is beillesztett a statisztikájába, az elsőt a szezonban. "Védőlepattanót szereztünk, és annak ellenére, hogy mi védekeztünk, viszonylag közel voltam a félpályához, mert ott helyezkedett az emberem is. Szerintem ők sem nagyon számítottak arra, hogy én fogok indulni. Nagyon sokat persze nem kellett tennem, csak futnom nagyjából húsz métert, de bárcsak mindig ilyen könnyű lenne duplákat dobni! Ez nekem tényleg ritkábban jön össze, mint a hárompontos. Hátha most már ez is beépül majd újra a játékomba" - emlékezett vissza az akcióra a rutinos kosaras.

A csapatkapitány nem borúlátó - messze még a szezon vége a Szedeák számára. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587619

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.