Közélet

Kormányszóvivő: a biztonsági határzár más országokban is működne

Kormányszóvivő: a biztonsági határzár más országokban is működne

2015. november 27., péntek
Kormányszóvivő: a biztonsági határzár más országokban is működne

A déli biztonsági határzár bebizonyította, hogy működik, ellátja a feladatát, és ha ezek a biztonsági intézkedések más európai uniós országokban, például Görögországban is rendelkezésre állnának, akkor nem lenne olyan, hogy a görög-macedón határon a migránsok megpróbálják áttörni a határt - erről Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt az M1 aktuális csatornán, péntek reggel.

A szerb sajtó jelentése szerint több tucat gazdasági bevándorlónak minősülő migráns csapott össze csütörtökön a görög-macedón határon a rendfenntartó erőkkel, miközben igyekeztek bejutni Macedóniába, a rendőrök gumibotokkal tartóztatták fel a dühös migránsokat, akik a már részben felépített kerítést is lerombolták a határon.

Kovács Zoltán

kitért arra, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus "kéz a kézben jár". Nagyon súlyos biztonsági kockázatot jelent, hogy fogalmunk sincs, kik ezek az emberek, hamis papírokkal, papírok nélkül érkeznek, nem tudjuk, mit hoznak magukkal, nem tudjuk, hová mennek, mit akarnak - magyarázta. A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégi akciója kapcsán azt mondta, óvna mindenkit attól, hogy "ebből poént csináljon, elkezdje bírálni azokat az embereket, akik adott esetben az életük kockáztatásával végzik a dolgukat", mert az elmúlt hetekben, hónapokban a magyar rendőrök, adott esetben a TEK munkatársainak elszántsága, felkészültsége nem megkérdőjelezhető. Hangsúlyozta: az ügyekről majd a vizsgálatok végeztével fog kiderülni, hogy pontosan miről van szó. A TEK kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hétvégi terrorellenes akciósorozatában sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.