Sport

Kézilabda: 2019-ig hosszabbított spanyol mesterével a Pick

Kézilabda: 2019-ig hosszabbított spanyol mesterével a Pick

2015. november 3., kedd
Kézilabda: 2019-ig hosszabbított spanyol mesterével a Pick
pick_sajttaj04kf

Szerződést hosszabbított a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Juan Carlos Pastor edzővel, akinek az új kontraktusa 2019-ig szól.

A hispán szakember 2013 nyarán állt munkába a Tisza-parti város alakulatánál, amellyel a szezon végén megnyerte a második számú európai kupasorozatnak számító EHF Kupát. Az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig vezette a Picket, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig két-két ezüstérmet szerzett eddig a csapattal. 1025 nappal ez előtt Madridban kötöttek szerződést Juan Carlos Pastorral a szegedi klub vezetői, a spanyol mester 856 napja dolgozik a Picknél, 2013. július 1.-én állt munkába - ez alatt 90 győzelem, 1 döntetlen és 24 vereség a mérlege.

pick_sajttaj02kf

"Azt kívánom mindenkinek, hogy ilyen könnyen hosszabbítson a szakmai stábbal, mint itt ahogy itt történt. A következő három évre képzeltünk el egy szakmai és gazdasági vonalat, amit Csányi úr el is fogadott, formalitás volt a megállapodás megkötése: Pastor és Krivokapic 2019 június 30-ig írt alá a MOL-Pick Szegeddel" - mondta el az eseményen Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda igazgatóság elnöke. Juan Carlos Pastor elmondta, három dolog van, ami nála a legfontosabb a döntéseknél: az első a projekt, ez, amit a klub tudott felajánlani, ez egy irányba vág ő elképzeléseivel, egyre jobb csapat a Pick. A második az, hogy a klub elnöksége bízik benne, a harmadik pedig a családja, bár ők sajnos nincsenek itt vele, de nagyon jól működik a kapcsolatuk távolról is, és segítik a munkáját azzal, hogy egyetértenek vele. "Köszönöm a bizalmat Csányi úrtól, Szűcs Ernő Pétertől, olyan klubban tudunk dolgozni, ahol csakis a szakmai dolgokra kell koncentrálnunk, nyugodtan tudunk dolgozni, ez nagyon fontos" - tette hozzá Juan Carlos Pastor. A 2019-ig tartó célokról a spanyol mester elmondta: a magyar bajnokságban és a kupában is szeretnének nyerni, ezért jöttek ide Szegedre még három éve. "Tudjuk, hogy rengeteg munka vár ránk, a BL-ben pedig előre szeretnénk lépni, ami nagyon nehéz lesz. Tavaly a negyeddöntőben fejeztük be, ezt megismételni is nagyon nehéz lesz, de nekünk az a dolgunk, hogy felkészítsük a csapatot, és versenyezzünk azokkal, akik anyagilag erősebbek nálunk. Az az álmom, hogy egyszer Final Fourt játszunk. Ehhez rengeteg fegyelem, alázat, munka és segítség kell majd mindenkitől, de szerintem ezt meg tudjuk csinálni, és oda tudunk érni. Marad a filozófia, és minden meccsre úgy készülünk, hogy meg fogjuk azt nyerni, de türelmes munkával oda lehet érni" - fogalmazott a Pick spanyol mestere.

pick_sajttaj05kf

Juan Carlos Pastorral együtt segítője, Marko Krivokapic is aláírta 2019 júniusáig tartó szerződését: a másodedző elmondta, egy olyan lehetőséget kapott, amiben nem gondolkodott korábban. "Elégedettek a munkámmal, úgy gondolom, jobb vagyok most, mint három éve. Az elvárások nagyok, ami nekem is egy nagy kihívás. Az a munkám, hogy segítsek a mesternek, de van felelősségem az utánpótlásnál is. Ott is türelem kell még, mert új rendszert tettünk bele az utánpótlásnál, a juniorokkal jobban haladunk. Még több munka van az utánpótlásnál, mint a felnőtt csapatnál, de sajnos idén kevesebb időt tudtam velük tölteni. Ez egy jó klub, egy nagyon jó filozófiával, örülök, hogy a részese lehetek, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy megfeleljünk az elvárásoknak" - nyilatkozta Marko Krivokapic. Juan Carlos Pastor nehéz volt elmozdítani a Valladolidból: a spanyol mester 18 évet töltött előző klubjánál, ahonnan a Pickhez érkezett. A jövővel kapcsolatban a spanyol mester kifejtette, ott sem 18 évet írt alá, hanem szakaszokban töltötte ki szerződését, itt is napról-napra gondolkodik. Bár aláírt három évre Juan Carlos Pastor, de nem így gondolkozik, hanem úgy, hogy ebből még ebből az évből is még több mint a fele hátra van, amit be kell még fejeznie.

Szerződést hosszabbított Juan Carlos Pastorral a MOL-Pick Szeged - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=585778

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.