Kultúra

Jótékonysági est a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra fiataljai támogatására

Jótékonysági est a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra fiataljai támogatására

2015. november 12., csütörtök
Jótékonysági est a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra fiataljai támogatására
st_martin_vasarhely

Különleges, egyedülálló zenei élmény részesei lehetnek a hódmezővásárhelyiek november 26-án este: a Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen koncerteznek St. Martinnal a Református Ótemplomban.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület "Közös Hang" mottóval szervezi meg zenei művészeti fesztiválját november utolsó hetében Hódmezővásárhelyen, melynek programjai a sérült alkotók megmutatkozását célozzák és alkalmat adnak arra, hogy minél többen megismerjék a fogyatékkal élők világát. A mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban megrendezett színkottás zenei táborban egy hetet töltenek a sérült művészek, akik egy különleges módszerrel, a színkotta olvasással tanulnak zenélni. A fesztivál fő eseménye a november 26-án, csütörtökön 18 órakor a Református Ótemplomban sorra kerülő koncert, ahol

St. Martin

a színkottások közel 50 fős társulatával, a Nemzeti Színkottás Zenekarral (NESZ) lép színpadra. Az alapötlet, mely szerint a NESZ neves művészekkel koncertezzen, 6 éve született meg. Akkor St. Martin az ügy mellé állt, s a hódmezővásárhelyi immár a nyolcadik közös koncertjük. Az est páratlan élményt ígér a közönségnek, felcsendülnek a szaxofonművész saját szerzeményei, a NESZ feldolgozásában pedig hallhatunk klasszikus darabokat és napjaink legjobb zenéit is. A jótékonysági est résztvevői jegyvásárlásukkal a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra fiataljait támogatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.