Közélet

Fidesz: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most

Fidesz: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most

2015. november 16., hétfő
Fidesz: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most

A Fidesz szerint a polgári kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez.

A Fidesz-frakció hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében - az ellenzék és a Nemzeti Minimum csoport nyilatkozataira reagálva - kifejtették: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most, míg korábban 92 ezer, idén szeptembertől már 318 ezer kisgyermek étkezését biztosítja a kormány. Jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg csaknem a háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésre - tették hozzá, jelezve: az elmúlt 25 év alatt ez a kormány tette a legtöbbet a családok terheinek csökkentéséért és a gyermekek rendszeres étkeztetéséért. Közölték: már az Országgyűlés előtt van a legújabb törvényjavaslat, amely tovább bővíti az ingyenes gyermekétkeztetést és biztosítja a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetését is. "A hatályos és a kormány által az Országgyűlés elé benyújtott törvények garantálják a gyermekek étkeztetését. Míg az ellenzék el van foglalva a pártcsatározással, a kormány cselekszik" - írták.

Szabó Tímea

, a PM társelnöke előzőleg arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azon állításait, amelyek szerint mindent megtesznek a gyermekéhezés felszámolásáért, és ismerjék el, hogy az ügyben félrevezették a nyilvánosságot. A Nemzeti Minimum civil csoport alapítói, támogatói az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyílt levelükben arra kérték a kormányt és a parlamenti képviselőket, hogy törvényi szinten teremtsék meg a magyarországi rászoruló gyerekek feltétel nélküli, mindennapi, minőségi étkeztetésének átlátható kereteit és költségvetési forrásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.