Közélet

Európai uniós támogatással valósult meg Kétsoprony középületeinek energetikai korszerűsítése

Európai uniós támogatással valósult meg Kétsoprony középületeinek energetikai korszerűsítése

2015. november 30., hétfő
Európai uniós támogatással valósult meg Kétsoprony középületeinek energetikai korszerűsítése
szechenyi_2020

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 68 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be Kétsopronyban az orvosi rendelő, a községháza, a fogászati rendelő és a két idősek klubja épületeinek nyílászárócseréje, valamint homlokzati hőszigetelése.

A felújításra azért volt szükség, mert a Dózsa György utcai orvosi rendelő fa szerkezetű nyílászárói, a községháza és a fogorvosi rendelő nyílászárói, valamint hőszigetelése, illetve az Ady utcában és a Dózsa György utcában található idősek klubja épületének hőszigetelése nem felelt meg a mai hőtechnikai követelményeknek és az egyre szigorodó energiahatékonysági elvárásoknak. A középületeket egész évben használják, így tehát a hatékony működtethetőség egyik fontos elvárása a korszerűség és az energiatakarékosság. Az előzetes műszaki állapotfelmérés igazolta, hogy a korszerűsítéssel jelentős energia-megtakarítás érhető el. A középületek mindegyike tetőtérbeépítés nélküli, alápincézetlen, ráadásul az orvosi rendelő hőszigetelt üvegezését leszámítva az épületszerkezetekről hiányzott a hőszigetelés. Az elöregedett fa szerkezetű nyílászárók miatt a hőveszteség is jelentős volt. A beruházás legfőbb célja az épületek hőveszteségének csökkentése, továbbá a szigetelés korszerűsítése, élettartamának növelése. Az előzetes energetikai számítások igazolták, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően csökkenthető a fűtéshez felhasznált földgáz mennyisége és ezzel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátása. A klímavédelem mellett az üzemeltetési megtakarítások is jelentősek, javul az épület komfortossága és esztétikai megjelenése. A projekt megvalósítása során figyelembe vették a középületek kihasználtságát és az időjárásból adódó tartalékidőket is. A beruházás rövid idő alatt, 2015. szeptember-november folyamán megvalósult, műszaki átadása november 30-án megtörtént. A Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése megnevezésű projektet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 68 850 993 forinttal támogatta.

A Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése megnevezésű projektet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 68 850 993 forinttal támogatta.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=592994

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.