Bulvár

Elbaltázta az interneten hirdető bútorasztalos - lecsaptak a NAV dél-alföldi revizorai

Elbaltázta az interneten hirdető bútorasztalos - lecsaptak a NAV dél-alföldi revizorai

2015. november 12., csütörtök
Elbaltázta az interneten hirdető bútorasztalos - lecsaptak a NAV dél-alföldi revizorai

Az ország egyik legnagyobb internetes hirdetési felületén hirdette szolgáltatásait az a bútorasztalos, akinél a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai vizsgálatot folytattak. Egy év alatt több millió forint bevétele lett a "sufniműhelyből".

Közérdekű bejelentés nyomán indultak el a revizorok, de nem kellett sokáig keresgélniük, az ország egyik legnagyobb online hirdetési felületén azonnal rá is akadtak a bútorasztalosra, aki az ország egész területéről várta a megrendelőket. A helyszínen egy családi ház garázsában asztalosmunkára utaló nyomokat, szerszámokat találtak. Mint kiderült, a különböző bútorok gyártását hirdető asztalos a szülei házának garázsában alakította ki műhelyét, és élettársa bankszámlájára utaltatta a vevőkkel az anyagköltség előlegét és a munkadíjat. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az asztalos nem egyéni vállalkozó, gazdasági társaságnak nem tagja, munkaviszonyban sem áll sehol, ennek ellenére csak 2014-ben több millió forint bevétele keletkezett a bútorkészítésből, ám ezt a jövedelmet nem vallotta be, abból adót nem fizetett. Az adószám kiváltása nélkül adóköteles tevékenységet folytató magánszemély kétszázezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható, valamint ebben az esetben további ellenőrzés állapítja meg a pontos adókötelezettséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.