Közélet

Együtt: módosítani kell a határon túli magyarok szavazásáról szóló szabályokat

Együtt: módosítani kell a határon túli magyarok szavazásáról szóló szabályokat

2015. november 1., vasárnap
Együtt: módosítani kell a határon túli magyarok szavazásáról szóló szabályokat

Az Együtt szerint újra kell gondolni a határon túli magyarok választási szabályait, mert a jelenlegi rendszerben a 2018-as választásokon több tízezer szavazólap sorsa teljesen bizonytalan lesz.

A párt vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a külhoni, magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok regisztrációja tíz évig érvényes, így ismételt regisztrálás nélkül is szavazhatnak több tízezren 2018-ban, függetlenül attól, hogy pontosítják-e a lakcímüket. Így szavazólapok tízezreinek útja válik teljesen ellenőrizhetetlenné, egészen a szavazatgyűjtő urnákig - írták. A párt azt követeli a kormánytól, hogy haladéktalanul állíttassa le a Nemzeti Választási Iroda adatfrissítési akcióját, mert az a jelenlegi formájában csakis a 2018-as tömeges választási csalások lehetőségét készíti elő. Az NVI korábbi tájékoztatása szerint a napokban több tízezer levelet küld ki a névjegyzékben szereplő határon túli magyaroknak, felkérve őket, hogy jelezzék az adataikban bekövetkezett változásokat, illetve regisztráljanak a névjegyzékbe, ha még nem tették meg azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.