Közélet

Egy tök jó nap ajándéka: tetőt kapott a szentmihályi kispiac + FOTÓK

Egy tök jó nap ajándéka: tetőt kapott a szentmihályi kispiac + FOTÓK

2015. november 8., vasárnap
Egy tök jó nap ajándéka: tetőt kapott a szentmihályi kispiac + FOTÓK
szentmihalytelek_rozsato08_gs

Mozgalmas napot töltöttek együtt szombaton Szeged-Szentmihály lakosai, a közösségi programok mellett egyéb meglepetések is várták őket.

A tök volt a főszereplő szombaton reggeltől estig Szentmihályon. A településen nemrég ért be a zöldség, és a helyi gazdák jóvoltából süthették-főzhették, ehették, guríthatták, megmunkálhatták kicsik és nagyok egyaránt - idén is megrendezték a hagyományos és közkedvelt Tök jó napot! A remek hangulatú közösségi ünnepnek a helyi művelődési ház adott otthont. Mint mindig, most is elsősorban a gyerekeknek kedveztek a szervezők, számos kedves kis programmal, játékkal arcfestéssel és színi előadásokkal várták a kicsiket, akik - szüleik segítségével - természetesen tököt is faraghattak. A résztvevők egyebek mellett sült tököt, sült gesztenyét, zsíros kenyeret, teát és forralt bort fogyaszthattak. A rendezvény zárásaként

Nógrádi Tibor

(Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő és a részönkormányzó testület átadta a közösségnek a szentmihályi kispiac vadonatúj tetőszerkezetét. Az itt élők régi vágya vált valóra ezzel a fejlesztéssel, a tető az erős napsütés és az eső ellen is megvédi mind a termelőket, mind portékájukat. A megújult kispiac nyitóeseményeként Nógrádi Tibor rózsatöveket osztott a falu lakosainak. Ezzel vette kezdetét az a tíznapos eseménysorozat is, melynek keretében a politikus 5000 rózsatövet oszt szét választókörzete (Szentmihály, Gyálarét, Klebelsbergtelep, Kecskéstelep) lakosainak. Mint elmondta, ennyi virágból bőven jut majd a közterületekre is, hiszen azok szépítése igazán nemes feladat a szegediek örömére. A rendezvények és a beruházás képviselői alapból, valamint pályázati források segítségével valósultak meg.

Mozgalmas napot töltöttek együtt szombaton Szeged-Szentmihály lakosai, a közösségi programok mellett egyéb meglepetések is várták őket.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587075

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.