Közélet

Digitális oktatási programmal támogatják a kórházban ápolt gyermekeket

Digitális oktatási programmal támogatják a kórházban ápolt gyermekeket

2015. november 5., csütörtök
Digitális oktatási programmal támogatják a kórházban ápolt gyermekeket

Digitális oktatási programmal támogatja a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekeket a Telenor digitális oktatási projektje, a Hipersuli - közölte a telekommunikációs cég csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a tananyag hiperneten, az elérhető legmodernebb technológiákon alapuló, nagyon gyors mobilinterneten keresztül érkezik a diákokhoz. Magyarországon több ezer olyan gyermek él, akit hosszabb ideig kórházban ápolnak, ezért nem tud részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. A program az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást - fogalmaztak. A Hipersuli program májusban indult. Öt általános iskola tizenegy osztályában 360 gyermek és pedagógusaik számára vált elérhetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel, hipernettel, valamint oktatási célokra kifejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé. Hozzátették, a Hipersuli a KórházSulit erősíti, a két projekt "együttműködik". A KórházSuli egy éve indult önkéntes kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse. Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg betegeiket. A gyermekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott anyagokból tanulhatnak. A KórházSuliban a digitális tananyagokat önkéntes diákok hozzák létre és önkéntes pedagógusok lektorálják - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.