Közélet

Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában havazott

Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában havazott

2015. november 21., szombat
Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában havazott

A szokatlanul meleg novemberi időjárás után szombaton jelentős lehűlés érte el Horvátországot, Szlovéniát és Bosznia-Hercegovinát, mindhárom országban havazott - számoltak be a térség hírportáljai az idei első hóról.

A Jutarnji List című zágrábi napilap a honlapján azt írta, hogy az ország belső részein 2-7 Celsius-fok volt szombaton, míg az Adriai-tenger partján 5-14 Celsius-fok. A horvát meteorológiai szolgálat jelentése szerint a Zágráb melletti Medvednica természetvédelmi terület legmagasabb csúcsán, a Sljemén, valamint a Fiumétől (Rijeka) 40 kilométerre északra fekvő Gorski kotaron kezdett havazni szombaton, később pedig az alacsonyabban fekvő helyeken, például Károlyvárosban (Karlovac) is hullani kezdett a hó. Szlovéniában a meteorológiai szolgálat jelentése szerint az alacsonyabban fekvő helyeken reggelre akár 5-10 centiméteres hótakaró is várható, míg a hegyekben akár 40 centiméteren is megmaradhat a hó. Volt olyan országrész, ahol nyolc óra alatt 17 fokot esett a hőmérséklet. Északnyugat-Boszniában jelenleg is szállingózik a hó, Banja Lukát 5-10 centiméteres hótakaró fedi - számolt be róla a Nezavisne Novine című boszniai napilap a honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.