Közélet

Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

2015. november 26., csütörtök
Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

Bombariadó miatt evakuálták csütörtökön az ukrán parlament épületéből az újságírókat és az ott dolgozókat, a törvényhozás plenáris ülését azonban nem szakították meg.

A kijevi rendőrfőnök megerősítette, hogy robbanószerkezetet keresnek a parlament épületében. Az újságíróknak éppen akkor kellett elhagyniuk a sajtópáholyt, amikor

Arszenyij Jacenyuk

miniszterelnök szólalt fel az ülésen. Jóllehet Kijevben szinten minden héten akad egy-két - vaklármának bizonyuló - bombariadó, évek óta nem volt példa arra, hogy a parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt. Az ukrán fővárosban leginkább metróállomásokon állítólag elhelyezett pokolgépekről értesíti ismeretlenek a rendőrséget. Még ha robbanószerkezetet nem találnak is a hatóságok, a riadók komoly kellemetlenséget okoznak a fővárosiaknak, ugyanis az adott állomás átvizsgálása miatt ki kell menekíteni az utasokat, és néhány órára le kell zárni a megállót. Legutóbb kedden kellett több száz utast evakuálni az egyik belvárosi metróállomásról egy hamis bombariadó miatt. Hétfőn a

Petro Porosenko

ukrán elnök tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat összes kijevi márkaboltját kellett átvizsgálni ugyanezen okból, a múlt héten pedig a Mc'Donald's kijevi gyorséttermei kaptak fenyegetést. A hatóságok sehol sem találtak robbanószerkezetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.