Közélet

Befejeződött az ivóvízminőség-javító program Hódmezővásárhelyen

Befejeződött az ivóvízminőség-javító program Hódmezővásárhelyen

2015. november 19., csütörtök
Befejeződött az ivóvízminőség-javító program Hódmezővásárhelyen

Befejeződött a kétmilliárd forintos költségvetésű ivóvízminőség-javító program Hódmezővásárhelyen és két szomszédos községben, Székkutason és Mártélyon - közölte Mucsi László, a vásárhelyi önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője csütörtökön az alföldi városban.

A fejlesztésre uniós és hazai forrásból 1,633 milliárd forint támogatást nyert el a három önkormányzat által létrehozott társulás, 398 millió forintot pedig a Belügyminisztérium önerőalapja biztosított - mondta a szakember a beruházásról tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve: így a program lényegében a települések saját forrása nélkül valósulhatott meg. Elmondta, hogy a fejlesztést a korábbi magyar előírásoknál szigorúbb uniós határértékek bevezetése tette szükségessé. Az elmúlt években nem a víz minősége romlott, hanem szigorodott egyebek között az arzén- és ammóniumszintre vonatkozó szabályozás - jegyezte meg. Ugyanakkor a víz tisztításával, a meglévő hálózat korszerűsítésével hosszú távon garantálható az egészséges ivóvíz. A munkálatokat az Építészmester Zrt. által vezetett konzorcium végezte, amelynek tagja a Hydrofit Kft. és a Joma Kvent Kft. is. A beruházás során nyolc víztisztító mű épült, több helyen új kutakat is fúrtak. A legelavultabb technológiájú, azbesztcement csővezetékek egy részét is kicserélték, elvégezték a hálózat tisztítását, több helyütt új tűzcsapokat telepítettek. A tavaly februárban elkezdődött kivitelezési munkák befejeződését követően a próbaüzem során folyamatos mérésekkel ellenőrizték az ivóvíz minőségét - közölte a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.