Közélet

Balog: 1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés

Balog: 1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés

2015. november 20., péntek
Balog: 1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés
Balog Zoltán

Jövőre 1,6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Balog Zoltán

elmondta: az emelés minden nyugellátásra vonatkozik, így a többi között az öregségi nyugdíjra, a hozzátartozói, a korhatár előtti ellátásokra, a szolgálati járandóságra, a rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra és a baleseti járadékokra is. Az intézkedés 2,6 millió embert érint. A tárcavezető emlékeztetett arra: a kormány mind 2010-ben, mind 2014-ben azt vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét. Az elmúlt években a nyugdíjak reálértéke jelentőse nőtt, köszönhetően a jó inflációs adatoknak - tette hozzá. A számokat ismertetve Balog Zoltán elmondta, nominálértéken 2011 és 2015 között 21,6 százalékkal növekedtek a nyugdíjak, ez reálértéken 8,6 százalékos emelkedést jelentett. A miniszter ismertetése szerint jövőre szintén 1,6 százalékkal emelkednek a politikai rehabilitációs nyugdíjak és az 56-osok nemzeti helytállásáért adott pótlék összeghatára is. A miniszter kitért a Nők 40 programra is, mint mondta, ezt a fajta nyugdíjba vonulási lehetőséget a továbbiakban is fenntartják. Eddig 140 ezer nő élt ezzel a lehetőséggel, így Balog Zoltán szerint sikeres intézkedésről van szó.

Emelkedik jövőre a nyugdíj, a 1,6%-os növekedés minden nyugellátásra vonatkozik! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=590629

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.