Bulvár

Az elfogadást hirdeti egy hajléktalanok által festett belvárosi tűzfal

Az elfogadást hirdeti egy hajléktalanok által festett belvárosi tűzfal

2015. november 27., péntek
Az elfogadást hirdeti egy hajléktalanok által festett belvárosi tűzfal
Az elfogadást hirdeti egy hajléktalanok által festett belvár

Az Elfogadás fala címmel adták át pénteken Budapest belvárosában azt a tűzfalat, amelyen hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára.

A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány július elején hirdetett pályázatot azzal a céllal, hogy otthontalan művészek mutassák be, mit gondolnak ők maguk az elfogadásról. A kiírásra dallal, verssel, grafikával, vagy novellával lehetett pályázni - mondta el a helyszínen

Kalota Ágnes

projektvezető, a Színes Város képviseletében. A győztes pályamunkák,

Székely Attila

Bontsuk le az előítéletek falát című grafikája és

Baranyecz János

Branyó Fal firka című verse, péntektől díszíti a VII. kerületi Kürt utca egyik tűzfalát. Kalota Ágnes hangsúlyozta, hogy a szervezet két éve szeretne olyan projektet létrehozni, amelyben a köztéri művészet eszközeivel reagálnak egy társadalmi problémára az érintettek részvételével, hogy az ne csak egy alkotás, hanem önkifejezés is legyen. A tűzfalra kerülő alkotás tervezése és a kivitelezés közösen zajlott a nyertes hajléktalan művészek és a tűzfalfestő szervezet által felkért alkotók között. A szervezőknek alapvető szándékuk volt, hogy minél kevesebbet változtassanak az eredeti pályamunkákon, hogy a falra kerülő rajz megőrizhesse eredetiségét. A kiírásra beérkezett további 26 alkotásból a Mika Tivadar Mulatóban nyílt kiállítás, ez péntektől két hónapon át lesz látogatható. A pályázatokat

Pálfi György László

egyetemi docens,

Kepe Róbert

, a Fedél Nélkül felelős szerkesztője,

Nádudvari Noémi

, a Színes Város Csoport kurátora,

Takács Attila

, egy hajléktalanságot megtapasztalt rádiós műsorvezető, Kalota Ágnes, az Elfogadás Fala projektvezetője bírálta el, a projekt megvalósulását a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati forrása tette lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.