Közélet

Akadálymentesítették a kormányhivatal szociális és gyámhivatalát

Akadálymentesítették a kormányhivatal szociális és gyámhivatalát

2015. november 19., csütörtök
Akadálymentesítették a kormányhivatal szociális és gyámhivatalát
DCIM100GOPROGOPR0588.

Elsősorban egészségkárosultak, továbbá a mozgásukban vagy kommunikációjukban akadályozottak, az időskorúak, járókerettel, kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedők, nagycsaládosok életminőségének javítását szolgálja az a projekt, melynek keretében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése megvalósult több mint 80 millió forintból.

Határidőre befejeződött a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében, a Rákóczi tér 1. szám alatt a szociális és gyámhivatal komplex akadálymentesítése. Több mint 50 millió forint TIOP-forrást nyertek a munkálatokra, melyet 30 millió forint hazai forrással egészítettek ki, így összességében csaknem 81 milliót költöttek a munkálatokra.

Juhász Tünde

Csongrád megyei kormánymegbízott arról tájékoztatott, hogy mivel a szociális és gyámhivatal az épület hatodik emeletén található, egy akadálymentes személyi felvonót is beépítettek az épületbe, az ügyfelek így immár a parkolótól egészen az irodákig minden helyiséget meg tudnak közelíteni, legyenek akár mozgás- vagy látássérültek. A panoráma felvonó egyébként a pince szinttel együtt kilenc állomást szolgál ki, vagyis nemcsak az emeleteket, hanem az aula melletti, az étterem és akadálymentes WC irányába vezető, magasabb épületrészt is elérhetővé teszi, ezzel biztosítva a teljes körű akadálymentesítést.

gyamhivatal_szeged08_gs

Juhász Tünde közölte, hogy a projekt keretében a szociális és gyámhivatal irodáit is átalakították, szélesebbek a folyosók, ajtók, a gyengén látók számára vezetősávokat alakítottak ki, míg a hallássérülteket indukciós hurkok segítik. Az ügyintézést az is könnyebbé teszi, hogy az asztalokat kerekesszékesek is könnyedén meg tudják közelíteni, és a vizes blokkokat is akadálymentesítették, illetve az egyes helyiségek megközelítését úgynevezett taktilis vezetősávok segítik. Ahogy a kormánymegbízott hangsúlyozta, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést szolgálja az a komplex akadálymentesítés. A projekt teljes költségvetése 80 948 354 forint, amelyből 30 millió forint hazai forrás. További 50 948 354 felhasználása pedig a „Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése” TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0024 kódjelű nyertes pályázatnak révén valósult meg.

szechenyi_2020_aljlec01

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.