Közélet

Áder János köszönetet mondott a jégkárt szenvedett erdők helyreállításában közreműködőknek

Áder János köszönetet mondott a jégkárt szenvedett erdők helyreállításában közreműködőknek

2015. november 16., hétfő
Áder János köszönetet mondott a jégkárt szenvedett erdők helyreállításában közreműködőknek
Áder János

Áder János köszönetet mondott az erdészeknek és a jégkárt szenvedett erdők helyreállítását adományokkal támogatóknak hétfőn, miután megtekintette a Pilis Parkerdőben folyó csemeteültetési munkálatokat.

A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy 2014 decemberében 30 ezer hektárnyi erdő károsodott súlyosan, és több mint kétmillió csemetét kell elültetni, hogy a kárt orvosolni lehessen.

Áder János

kiemelte, hogy a nagy cégek segítsége mellett sok ember támogatta egy-egy telefonhívással a közszolgálati televízió tematikus napját, amely segítséget nyújtott abban, hogy az állampolgárok is részt vegyenek a magyar erdők megújításában. A csemeteültetés megtekintése előtt a királykúti vadászkunyhónál

Zambó Péter

, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke tájékoztatta Áder Jánost az erdőket ért jégkárról, a helyreállítási munkálatok eredményeiről. Az egyesület elnöke elmondta, 2015 október végéig csaknem 200 ezer köbméter jégkárt szenvedett fát termeltek ki, 2016 végéig további mintegy 100 ezer köbméter kitermelése várható. A jégkárral érintett területek erdősítéséhez csaknem 2,3 millió csemete és 6 tonna makk szükséges. Zambó Péter tájékoztatása szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által meghirdetett S.O.S. - Bajban az erdő! kezdeményezéshez - a jégkárral foglalkozó tematikus nap eredményeképpen - 45 ezer betelefonáló csatlakozott, és rövid idő alatt 10 millió forint gyűlt össze. Az akcióhoz több nagy cég is csatlakozott, így az Országos Erdészeti Egyesület 45 millió forintot oszthat szét a jégkárban érintett erdőgazdaságok között. Az egyesület elnöke a jégkárok felszámolásához nyújtott támogatásáért ezüst erdészjelvényt és emléklapot adott át Áder Jánosnak,

Siklósi Beatrixnak

, az MTVA főszerkesztőjének, valamint az Andreas Stihl Kft., a CBA, az OTP Bank, a Mountex Kft. és a Szerencsejáték Zrt. egy-egy képviselőjének. Az S.O.S. - Bajban az erdő! kezdeményezéshez a 13600-as telefonvonal 2015 végéig működik, a 90-es kód megadásával lehet 250 forintot felajánlani a károsodott erdők felújítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.