Bulvár

A ködben is látni és látszani!

A ködben is látni és látszani!

2015. november 7., szombat
A ködben is látni és látszani!
SZS20141019_oktoberi_kod_007

Az őszi időjárás az elmúlt napokban megnehezítette a közlekedők életét Csongrád megyében. Ilyenkor a sebesség helyes megválasztása mellett nagyon fontos betartani a „Látni és látszani elvet.”

A köd az őszi időjárás egyik kedvezőtlen jelensége, melynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell, ezért óvatosságra inti a közlekedésben résztvevőket a rendőrség. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell odafigyelni. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elvesztik járművük felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége megállásra. Az ilyen jellegű balesetek megelőzhetőek, amennyiben a ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentik a sebességet. A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, hogy kerüljék a hirtelen fékezést. A „Látni és látszani elv” ezen időszakban is nagyon fontos, így a megfelelő világításról feltétlenül gondoskodni kell és sűrű ködben gépjárműveken - ha van - használják a ködlámpát! Így nem csak a súlyos baleseteket, hanem a kisebb, ám annál több bosszúságot okozó koccanásokat is sikerülhet elkerülni. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy a közlekedők vezessenek figyelmesen, körültekintően, legyenek egymással toleránsak, udvariasak, tartsák be a közlekedés szabályait. Szem előtt tartva, hogy „mindenkit hazavárnak.”

AUTÓSOK! Ne feledjétek, ebben a mostani ködben különösen fontos a látni és látszani elv! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586738

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.