Közélet

A Délvidéki mészárlásra emlékeztek Újvidéken és Temerinben

A Délvidéki mészárlásra emlékeztek Újvidéken és Temerinben

2015. november 1., vasárnap
A Délvidéki mészárlásra emlékeztek Újvidéken és Temerinben

A Délvidéki mészárlásra emlékeztek Újvidéken és Temerinben, a megemlékezésen részt vett és beszédet mondott Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A Miniszterelnökség vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 1944-1945-ben, a Délvidéken meggyilkolt mintegy 20-40 ezer magyar áldozatra emlékezve

Latorcai Csaba

hangsúlyozta: tartoznak annyival a mártíroknak, hogy megújult erővel építik a jövőt. "Formáljuk közösen, egymással összefogva békés és biztonságos hellyé Közép- és Dél-Európát, a világnak ezen, ránk bízott szegletét" - mondta. Mint mondta, ma bármilyen fenyegetéssel szemben készek vagyunk megvédeni nemzetünket és annak közösségeit, mert Magyarország erős, a kormány pedig elkötelezett a nemzeti ügyek iránt. A helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években végzett közös munka bizonyosan nagy szerepet játszott benne, hogy most, a migrációs válság sújtotta vidéken szerbek és magyarok "ismét közösen védik Európa határait".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.