Kultúra

Zongorahangversennyel zárul a Kerámia Központ tárlata Hódmezővásárhelyen

Zongorahangversennyel zárul a Kerámia Központ tárlata Hódmezővásárhelyen

2015. október 28., szerda
Zongorahangversennyel zárul a Kerámia Központ tárlata Hódmezővásárhelyen
borsos_miklos

Borsos Annamária Príma–díjas, Péczely Attila éremdíjas zongoraművész ad koncertet október 30-án, pénteken 18 órai kezdettel a hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ Borsos Miklós és tanítványai című tárlatának záróeseményén.

E hét végéig látogatható

Borsos Miklós

(1906-1992), a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrászának, az Iparművészeti Főiskola legendás tanárának és tanítványainak alkotásaiból álló kiállítás a vásárhelyi kerámia komplexumban. Borsos Miklós életművét egy harmonikus, tökéletesen megkomponált és kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítják a művészettörténészek. E gondolatsorhoz kapcsolódik a kiállítás záró eseménye: pénteken este Borsos Annamária zongoraművész - a kerámia központ és a művésztelep rendezvényeinek rendszeres fellépője - olyan műsorral kedveskedik a Nagy Sándor utcába ellátogatóknak, amely összhangban van a kiállítók karakterével és a kiállítás témájával. A Borsos Miklós és tanítványai című tárlaton a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Boros anyaga mellett

Benkő Ilona

,

Borsódy László

,

Csekovszky Árpád

,

Fekete János

,

Gálócsy Edit

,

Krajovits Margit

,

Lőrincz Győző

,

Németh János

,

Samu Katalin

,

Schrammel Imre

,

Urbán Teréz

,

Végvári Gyula

és

Veress Miklós

alkotásait láthatja a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.