Sport

Vízilabda: az utolsó negyedben döntött a Szeged Diapolo a Kaposvár ellen

Vízilabda: az utolsó negyedben döntött a Szeged Diapolo a Kaposvár ellen

2015. október 24., szombat
Vízilabda: az utolsó negyedben döntött a Szeged Diapolo a Kaposvár ellen
szeged_kaposvar25_gs

Sima győzelemre készült a Szeged Diapolo a Kaposvár ellenében: Varga Péter tanítványai a két pontot ha nem is olyan könnyedén, de behúzták.

A sikerrel megvívott

Euro Kupa selejtezőt

követően volt egy kis ideje a szusszanásra a Szeged Diapolónak, amely esélyesként ugorhatott medencébe a szezonban még nyeretlen Kaposvár ellenében. Nehezen lendült bele a játékba a Tisza-parti csapat, amely az első két emberelőnyét sem tudta gólra váltani, majd a negyed végén

Sedlmayer

előbb egy gólpasszt, majd egy gólt is jegyzett, így már vezetett a Szeged, (2-1), de

Nikolov

az első játékrész hajrájában egalizált. A második negyedben jól védekezett a Szeged Diapolo, és nem engedett gólt az ellenfélnek, miközben először a meccsen kétgólos fórba is került, így 4-2-ről várhatta a nagyszünet utáni folytatást. Alig kellett három perc a harmadik negyedből, és máris eltüntette ezt a különbséget a somogyi együttes, de szerencsére ilyen gyorsan érkezett az újabb két szegedi gól, amivel 6-4-re vezetett

Varga Péter

együttese. A záró játékrészben először alakult ki háromgólos különbség:

Varga II Zsolt

remek találata (8-5) eldöntötte a mérkőzést - bár innen még egyel növelni tudta a különbséget a Szeged, de a végén már jóval lazább volt a védekezés mindkét oldalon. Ezzel a Szeged Diapolo harmadik sikerét aratta a bajnokságban, és legközelebb november negyedikén, a BVSC vendégeként játszik bajnokit.

Férfi vízilabda OB I/A csoport, 5. forduló

Szeged Diapolo - Kaposvár 10-6 (2-2, 2-0, 2-3, 4-1)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Marjay.

Szeged:

Meixner - Kiss Cs. 2, Kunac 2, Manhercz K., Manhercz Á., Seman 1, Varga II. Zs 1. Csere: Pellei 1, Chilkó, Sánta, Sedlmayer 3, Palotás G., Zsigri.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Kaposvár:

Szécsi - Vindisch, Kovács, Polovic, Berta 1, Nikolov 2, Parezanovic 3. Csere: Palotás S., Dobos, Juhász-Szelei, Sántavy, Ács, Klinovszky.

Játékos-edző:

Szécsi Zoltán.

Emberelőny:

11/2 ill. 5/1.

Néggyel verte a Kaposvárt a Szeged Diapolo, harmadik sikerét aratta ezzel Varga Péter együttese.http://szegedma.hu/?p=583466

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.