Közélet

Tállai: még nincs végleges tervezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átszervezéséről

Tállai: még nincs végleges tervezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átszervezéséről

2015. október 5., hétfő
Tállai: még nincs végleges tervezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átszervezéséről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezése kapcsán még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet "támadása" - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár vasárnap az MTI-vel, reagálva a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének kifogásaira.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke,

Holecz Gábor

az MTI-hez

eljuttatott közleményében

azt írta, elutasítja a NAV "buldózer-típusú" átalakítását. A tömörülés szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról.

Tállai András

erre reagálva úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági tárca a szakszervezetek bevonásával kívánja végrehajtani a szükséges változásokat. "Éppen ezért is érthetetlen, hogy a szakszervezet a valós tények ismerete nélkül, azonnal, durva támadást indít az átalakítás ellen, miközben ez az adózók magasabb színvonalú kiszolgálását és a költségvetési bevételek hatékonyabb beszedését hozná el" - fogalmazott a parlamenti államtitkár, aki a jövőben miniszterhelyettesként fogja felügyelni az adóügyeket, a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül létrejövő önálló adóügyi államtitkárság vezetőjeként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.