Gazdaság

Szallas.hu: rekord negyedévet zárt a belföldi turizmus

Szallas.hu: rekord negyedévet zárt a belföldi turizmus

2015. október 7., szerda
Szallas.hu: rekord negyedévet zárt a belföldi turizmus

Rekord negyedévet zárt a belföldi turizmus: idén a harmadik negyedévben mintegy 10 százalékkal bővült az ágazat a Szallas.hu adatai alapján az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt három hónap egyértelmű nyertese Somogy megye, mely a belföldi vendégek közel 16 százaléka számára biztosított szálláshelyet - közölte a portál az MTI-vel szerdán.

Varga Zoltán

, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója a közleményben ismertette: a vendégéjszakák száma alapján az egyéjszakás kiruccanások népszerűbbek lettek, 4 százalékkal bővültek, így az elmúlt három hónapra is igaz volt a korábbi évek tapasztalata: inkább többször megyünk rövidebb időre. Az összes foglalás kétharmada 1-3 éjszakás kikapcsolódásra szólt. A portál adatai szerint a legnépszerűbb települések rangsorában nem történt változás 2014-hez képest: Siófok, Budapest, illetve Hajdúszoboszló volt a leggyakoribb választás. A megyék közül a nyári szezont egyértelműen Somogy zárta a legjobban, a dobogós helyezések sorában Pest, illetve a Balaton északi partjáig érő Veszprém megye következett. Az elmúlt negyedévben ez a három régió a belföldi turizmus 37 százalékát adta, a legtöbb nyaraló egyébként Budapestről, Debrecenből, illetve Szegedről érkezett. Egy alkalommal a magyarok átlagosan 53 005 forintot költöttek szálláshelyre, habár a foglalási értékek nagy eltéréseket mutatnak: a legnagyobb foglalás értéke meghaladta az 1,7 milliót, és volt, aki talált szállást mindössze 1000 forintért. Az elmúlt negyedévben ugyanakkor a legnagyobb, 9 százalékos növekedést a 4-5 csillagos hotelek érték el, míg a 2 csillagos szállodák népszerűsége csökkent leginkább - mondta Varga Zoltán. A szakember hozzátette, hogy a SZÉP-kártyák népszerűsége töretlen: csaknem minden 7. esetben ezzel egyenlítik ki a vendégek a számlát, melyek átlagosan 48 049 forintról szólnak. Az év hátralévő részében a wellness-szolgáltatásokat kínáló szálláshelyek örülhetnek leginkább, és ehhez kapcsolódóan azok a települések, melyek neves termálfürdőt üzemeltetnek. Az előfoglalási adatok alapján így sorrendben Budapest, Eger, Gyula, Miskolctapolca, illetve Hajdúszoboszló számíthat majd a legtöbb vendégre. Idén még november 5-ig lehet voksolni a portál által indított az Év Szállása versenyen, a 2015-ös megmérettetésen közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.