Sport

Súlyemelés: már csak a finomhangolás jön a vb-ig - tizenegyedszer bajnok Nagy Péter

Súlyemelés: már csak a finomhangolás jön a vb-ig - tizenegyedszer bajnok Nagy Péter

2015. október 27., kedd
Súlyemelés: már csak a finomhangolás jön a vb-ig - tizenegyedszer bajnok Nagy Péter
nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Immáron tizenegyszeres bajnoknak mondhatja magát Nagy Péter: a szegedi Lelkesedés SK sportolója a hétvégi, tatabányai országos bajnokságon bizonyult ismét a legjobbnak, így jó formában várhatja az év legfontosabb versenyét, a houstoni világbajnokságot.

Szakításban 190, lökésben pedig 214 kilóig jutott

Nagy Péter

, aki 414 kilós összteljesítményével tizenegyedik magyar bajnoki címét szerezte meg az elmúlt hét végén, Tatabányán. „A világbajnokság előtt ez egy felmérő verseny volt, így is volt hozzáigazítva az edzéstervemhez is. Azt kell mondanom, jól sikerült, előzetesen 410 kilót vártam el, ebben az időszakban ha ezt megemelem, az már jónak számít. Végül 414 lett, voltam feljebb is, rámentem a magyar csúcsokra is, de sajnos nem sikerültek, a kilökésnél akadt egy kis technikai hiányosság, ami miatt nem lett meg. Az erőállapotom jó, már csak a finomhangolás van hátra, reméljük, a vb-n ezeket sikerül javítani” - értékelte az aranyéremmel zárult ob-t Nagy Péter. A magyar bajnoki cím mellett a közelmúltban a spanyol csapatbajnokságban is az első helyen zárt a la corunai együttesével Nagy Péter, így rövid idő alatt két aranyérem is a szegedi óriás nyakába került. „Már nyáron voltak fordulók, ez is egy állomása volt a felkészülésemnek, amibe ez nem zavart be, de ha mégis így lett volna, akkor nem kellett volna olyan nagyot emelni, nem kellett maxolni. Ha kimegyek egy ilyen versenyre, és nem a maximumra megyek, az számomra olyan, mint egy edzés” - mondta el a spanyol csapatbajnoksággal kapcsolatban Nagy Péter. Az év legfontosabb versenye, a riói olimpiára kvalifikációs lehetőséggel bíró houstoni világbajnokságig már kevesebb, mint egy hónapja van Nagy Péternek, aki úgy fogalmazott, jó állapotban várhatja a vb-t, számára ez az országos bajnokság egy jó szintfelmérő volt, ami szerinte jól is sikerült. A vb-n többet szeretne emelni, aztán pedig a versenyen majd eldől, hogy mire is lesz ez elég a teljesítménye. A folytatásban Nagy Péter egy hetet Szegeden, majd kettőt Tatán tölt, november közepén már utazik is az Egyesült Államokba, hiszen a következő hónap huszadikán már kezdődik a világbajnokság. „Szerencsére a szövetségnek van annyi pénze, hogy korábban ki tudja utaztatni a csapatot, így az akklimatizálódással nem lesz gond, elintézték már a szállást és az edzéslehetőséget is. Most a szövetség is mindent megtesz azért, hogy a kvalifikáció minél sikeresebb legyen” - mondta el a közelgő vb-re tekintve Nagy Péter.

Tizenegyedik magyar bajnoki címét nyerte a hétvégén Nagy Péter.http://szegedma.hu/?p=583915

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.