Közélet

Rogán Antal soron kívüli tájékoztatást kérhet a kormányfőnek

Rogán Antal soron kívüli tájékoztatást kérhet a kormányfőnek

2015. október 26., hétfő
Rogán Antal soron kívüli tájékoztatást kérhet a kormányfőnek
Rogán Antal

A kormány hétfőn rendeltben határozta meg a miniszterelnök kabinetfőnökének feladat- és hatáskörét. Ez alapján a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal szervezi, ellenőrzi és hangolja össze a kormány általános politikájának kialakítását, amelynek végrehajtásáról soron kívüli tájékoztatást kérhet a kormányfőnek.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent,

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes által szignózott rendelet szerint a miniszterelnök kabinetfőnöke a kormány általános politikai koordinációért felelős tagja lesz, és ő felel majd az egységes kormányzati kommunikációért is.

Rogán Antal

koordinációs feladatának része, hogy a beérkezett javaslatokat összegezze, értékelje, és azokkal kapcsolatban javaslatot tegyen a kormányfőnek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője közvetíti a kormányfő eseti döntéseit a minisztereknek és a kormányzati szerveknek. Rogán Antal a végrehajtás alakulásáról információt kérhet az érintett kormánytagtól, illetve szervektől, emellett a miniszterelnöknek soron kívül tájékoztatást, felvilágosítást, továbbá kormányzati összeállítások elkészítéséhez szakmai előkészítő anyagot, adatszolgáltatást, vagy szakértői közreműködést kérhet. Az új tárcavezető kommunikációs feladatai közé tartozik a kormányzati honlapok egységes szerkezetének és arculatának kialakítása, fejlesztése. Rogán Antal felel a miniszterelnök személye körüli feladatok ellátásáért is, így például neki kell ellátnia a kormányfő és a kormány körüli állami protokoll-teendőket, a miniszterelnök külföldi utazásaival kapcsolatos feladatokat, valamint a nemzetközi állami rendezvények szervezését és lebonyolítását. A fentieken túl szintén

Orbán Viktor

kabinetfőnöke gondoskodik a köztársasági elnök, a kormány és a miniszterelnök által adományozható kitüntetésekkel és egyéb elismerésekkel kapcsolatos feladatok ellátásáról, továbbá a kormányfő kommunikációs felkészítésével összefüggő feladatokról. Az Országgyűlés október 12-én hozta létre önálló minisztériumként a Miniszterelnöki Kabinetirodát, amely a harmadik Orbán-kormány tizedik tárcája lett. A Miniszterelnöki Kabinetirodát a kormányfő kabinetfőnökeként, miniszteri rangban Rogán Antal, a Fidesz korábbi frakcióvezetője irányítja. A politikus október 19-i miniszteri eskütétele előtt legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy két választás között is közelebb vigye az emberek véleményét a kormányzáshoz.

Meghatározta a kormány Rogán Antal feladat- és hatáskörét - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=583966

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.