Közélet

Őszi virágruhát öltött Szeged + FOTÓK

Őszi virágruhát öltött Szeged + FOTÓK

2015. október 20., kedd
Őszi virágruhát öltött Szeged + FOTÓK
viragagyas04kf

A borongós, esős őszi időben kimondottan szemet gyönyörködtető, hogy ismét kivirágzik Szeged, a köztéri parkokat ismét virágok borítják, például árvácskák.

Ahogy

beszámoltunk róla

, ötszáz facsemetét is ültetnek az ősz folyamán, levélhullástól a fagyok beálltáig Szegeden, az őszi virágosítás pedig már javában tart. Legutóbb

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy az október 23-ai ünnepnapra befejezi a társaság a virágültetést városszerte. Több mint 30 ezer darab tulipánt és 63 ezer árvácska palántát csodálhatunk meg az őszi, jelenleg borongós időben. Újdonság, hogy a kerti árvácskák (Viola wittrockiana) közül egy új fajtát ültetnek a városban, a Padana-sorozatot, továbbá az apró virágú árvácskák (Viola cornuta) közül a Kitty-sorozatot, mely fajták Makrai reményei szerint jobban beválnak majd, mint a tavaly ősszel kiültetett százszorszépek. Az önkormányzati cég újabb területeket is bevon a virágosításba, illetve lesznek olyan területek, ahol az egynyári virágokat évelőkre fogják cserélni.

Az esős őszi időben szemet gyönyörködtető, hogy ismét kivirágzik Szeged.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=581956

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.