Közélet

Orbán Brüsszelben a migrációról: Magyarország már csak megfigyelő

Orbán Brüsszelben a migrációról: Magyarország már csak megfigyelő

2015. október 25., vasárnap
Orbán Brüsszelben a migrációról: Magyarország már csak megfigyelő
Orbán Viktor

A nyugat-balkáni migrációs útvonal már nem érinti Magyarországot, ezért már csak megfigyelőként vesz részt az erről szervezett csúcstalálkozón - mondta vasárnap a brüsszeli megbeszélésre érkezve Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő közölte: a válság első számú oka az, hogy az Európai Unió és a schengeni övezet egyes országai nem képesek vagy nem készek állni a szavukat.

Orbán Viktor

tudatta azt is, hogy többször javasolta, ha Görögország nem képes megvédeni a határait, akkor az Európai Unió ezt közösen tegye meg, "de senki nem hallgatott ránk". "Abban bízom, hogy ma délután sikerül pontot tenni a nyitott határok politikájának végére, amely homlokegyenest ellentétes Schengennel és a meghívás-politikának, amely szintén ellentétes Schengennel. Remélem, hogy a schengeni övezet minden tagja azt fogja mondani, hogy a jövőben készen áll állni a szavát" - hangsúlyozta a miniszterelnök. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország kész megosztani pozitív tapasztalatait a vasárnap délutáni munkamegbeszélésen. Arra az újságírói kérdésre, miszerint javasolja-e más országoknak is, hogy kerítést építsenek a határaikra, a miniszterelnök azt mondta: nem kenyere, hogy másoknak tanácsokat osztogasson.

Bevált a kerítés a magyar határon

A magyar határon bevált a kerítés, ahogy máshol is Európában, habár ezekről nem beszélnek – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az ABC című spanyol konzervatív napilap vasárnapi számában

megjelent interjúban

.

A kormányfő közölte: a válság elsőszámú oka az, hogy az Európai Unió és a schengeni övezet egyes országai nem képesek vagy nem készek állni a szavukat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=583615

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.