Bulvár

OKF: Mindenszentek idején emelkedik a tűzesetek száma

OKF: Mindenszentek idején emelkedik a tűzesetek száma

2015. október 28., szerda
OKF: Mindenszentek idején emelkedik a tűzesetek száma
gyertya_lang_tuz

A statisztikák szerint mindenszentek idején emelkedik a tűzesetek száma - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az OKF utalt arra: általános szokás, hogy november elsején, mindenszentekkor és az azt követő halottak napján, valamint előzőleg, október 31-én a Magyarországon is egyre inkább elterjedő halloweeni szokásként az emberek gyertyákat, mécseseket, vagy töklámpásokat gyújtanak. A tűzeseteket leggyakrabban az okozza, hogy e tárgyakat könnyen meggyulladó anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig szabadtéren a száraz avarra, lakásban pedig a függöny vagy asztalterítő "közvetítésével" más helyiségekre is átterjednek. A katasztrófavédelem kiemelte: fontos, hogy a temetőbe látogatók csak mécsestartóban gyújtsanak mécsest vagy gyertyát, és azokat a sírtól való távozás után el kell oltani. A mécsest célszerű nem éghető anyagból készült alátétre, illetve olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem dőlhet el. Biztonságosan használható a fedővel ellátott kegyeleti mécses - tették hozzá. A halloweenkor szokásos töklámpások használata látványos, ugyanakkor veszélyes - hívta fel a figyelmet az OKF, hozzátéve: azok kihelyezésekor fontos a megfelelő hely megválasztása, valamint olyan mécses használata, amely szeles időben is biztonságosan égethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.