Közélet

Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

2015. október 18., vasárnap
Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Negyedik helyezést ért el a magyar válogatott a Szófiában rendezett 24. rejtvényfejtő-világbajnokságon, ahol négy kontinens 31 országból 180 versenyző indult - közölte István György, a versenyt szervező nemzetközi rejtvényegyesület, a World Puzzle Federation elnökségi tagja az MTI-vel vasárnap reggel.

A verseny szombaton késő este ért véget. Az egyéni versenyben

Horváth Zoltán

a 8.,

Madarassy Pál

a 11.,

Gyimesi Zoltán

a 25., míg

Antal Tamás

az 52. helyen végzett. A négyfős csapatok versenyében a magyar csapat 2012 után ismét a negyedik helyezést érte el a német, a japán és az Amerikai Egyesült Államok csapata mögött - tette hozzá. A háromnapos versenyen, a sudokuhoz hasonlóan, nyelv- és kultúrasemleges feladványokat kellett megfejteniük a versenyzőknek. A következő évi versenyre jövő tavasszal rendezi meg a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete a többkörös válogatóversenyeit, amelyen eldől, hogy jövőre ki képviselheti majd Magyarországot a Szlovákiában rendezendő jubileumi, 25. rejtvényfejtő-világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.