Közélet

Mórahalmon is sikeres volt a megyei üzleti képzés + FOTÓK

Mórahalmon is sikeres volt a megyei üzleti képzés + FOTÓK

2015. október 28., szerda
Mórahalmon is sikeres volt a megyei üzleti képzés + FOTÓK
BC5K2966

Kedd délután Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban folytatódott a Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program, újabb mikro-, kis- és közepes vállalkozások kaphattak ingyenesen felkészítést a 2014-2020-as uniós pályázati ciklusra. A Csongrád Megyei Önkormányzat a tavaszi üzleti szeminárium sikerét és pozitív tapasztalatait látva, valamint a vállalkozók igényeit felmérve döntött úgy, nemcsak folytatja a gyakorlatorientált vállalkozásfejlesztési képzést Szegeden, de ki is bővíti azt három másik megyei városban, köztük Mórahalmon.

Hogy miben segített a vállalkozóknak ez a képzés? A résztvevők szerint lényegében abban, hogy más szemmel nézzenek saját cégükre, a nehézségek, az esetleges negatív tapasztalatok ellenére jobban fókuszáljanak az előttük álló üzleti lehetőségekre és kihívásokra. A megyei vállalkozásoknak felkészülteknek kell lenniük és ebben ez a képzés, valamint az abban részt vevő szakemberek sokat tudnak segíteni. A képzési program fővédnöke

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen elmondta, hogy ő maga is a vállalkozói szektorból érkezett, ezért pontosan tudja, milyen sokat jelenthet egy vállalkozás életében, ha megfelelő ismeretekkel és naprakész információkkal felvértezve indul meg a cég felépítése és menedzselése. Mindez annak tükrében is fontos, hogy a Széchenyi 2020 program keretében hamarosan még több pályázati forrás nyílik meg a kkv-szektor előtt, és okosan kell kihasználni ezeket a lehetőségeket. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökeként szívügyének tekinti a helyi munkahelyteremtést és gazdaságfejlesztést, amihez partnerséget kínál mindenki számára. A Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program keretében megtartott előadásnapok a mórahalmi eseménnyel véget értek. Az üzleti szeminárium-sorozat keddenként Szegeden folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.