Közélet

Migrációs csúcs - Orbán: Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat

Migrációs csúcs - Orbán: Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat

2015. október 26., hétfő
Migrációs csúcs - Orbán: Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat
Orbán Viktor

Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat - tette világossá Orbán Viktor miniszterelnök a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozóján.

A kormányfő álláspontjáról

Havasi Bertalan

, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta hétfőn az MTI-t. Kifejtette: bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé - ennek megfelelően megfigyelőként vett részt a vasárnapi brüsszeli értekezleten -, mégis fontosnak tartja, hogy segítse azokat az államokat, amelyek a migránsútvonalon találhatók. Így felszerelésekkel, technikai eszközökkel kész segíteni ezeket az országokat - közölte. Tudatta azt is, hogy Magyarország a vasárnapi vezetői csúcstalálkozó döntéseinek megfelelően összekötőt jelöl ki a bevándorlás ügyében történő koordinált cselekvés érdekében. A brüsszeli találkozón

Orbán Viktor

világossá tette: Magyarország továbbra is fenntartja a zöldhatár lezárását, és maradéktalanul teljesíti a schengeni egyezményben foglaltakat. Az ország területére csak azok léphetnek be, akik az uniós jogszabályok szerint erre jogosultak - idézte a kormányfő szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A vasárnapi csúcstalálkozón részt vevő országok a migrációs válság kezelése érdekében egy 17 pontos akciótervet fogadtak el.

Orbán Viktor világossá tette Brüsszelben: Magyarország továbbra is fenntartja a zöldhatár lezárását, és teljesíti a schengeni egyezményben foglaltakat. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=583812

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.