Bulvár

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből

2015. október 31., szombat
Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből
farkas

A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas a pécsi állatkertből szombaton - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére.

Szatyor Miklós

beszámolt arról, hogy az eset délelőtt tíz óra körül történt, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. A farkas két fajtársával együtt pénteken érkezett Olaszországból. Egyelőre nem sokat tudnak róla, de ezt megelőzően is állatkertben élt, így hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez - tette hozzá. A farkas szökéséről a pécsi városüzemeltetési Biokom Kft. számolt be Facebook-oldalán. A cég arra hívta fel a kirándulók figyelmét, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért kiürítik a parkerdőt, és kérnek mindenkit, hagyják el a területet. A parkerdő kiürítése folyamatos, a Biokom munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott tartózkodókat, a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára - írták. Az állatkert igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a farkas alapvetően kerüli az embereket, de a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen - mondta. Szatyor Miklós leszögezte: mindent megtesznek, hogy a farkas nyomára akadjanak, ha megtalálják, kábítólövedéket is alkalmazva próbálják befogni. Felkészültek arra is, hogy amennyiben szükséges, és nincs más megoldás, kilövik. Az igazgató megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "A kerítés mérete, erőssége és védelme megfelel az előírásoknak, egyelőre nem tudni, a ragadozót mi késztethette arra, hogy a villanypásztor csapásai ellenére megszökjön" - mondta. Szatyor Miklós megjegyezte: az átalakítás és bővítés alatt álló, látogatókat tavasztól fogadó állatkert korábbi farkaskifutójának a mostaninál alacsonyabb volt a kerítése. "Elővigyázatosságból ma a szökött állattal érkező két másik farkast zárt térben helyeztük el, s gondolkodunk a kerítés megerősítésén, további magasításán" - közölte az igazgató. A pécsi állatkertből húsz évvel ezelőtt szökött meg egy farkas. Az állat megtámadott és súlyosan megsebesített egy ötéves kisfiút, annak kilencéves nővérét. Az őket testével védő szívbeteg nagyanyjuk a sokk következtében életét vesztette.

A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas a pécsi állatkertből szombaton.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=585116

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.