Kultúra

Megkezdődött a Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

Megkezdődött a Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

2015. október 27., kedd
Megkezdődött a Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium
Horvath_Roland_16_festoszimpozium_2014

A 62. Vásárhelyi Őszi Tárlat megtekintésével hangolódnak a XVII. Képzőművészeti Szimpóziumon résztvevő művészek a két hetes közös alkotómunkára.

Immár 17. alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhely városa - a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával - a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva de a jelen művészeti törekvéseivel összhangban szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A november 8-ig tartó szimpózium alatt számos programon vesznek részt az alkotók: többek között alkotói kirándulást szerveznek a mártélyi holtághoz és a kardoskúti pusztára, halottak napi megemlékezésen tisztelegnek a művészelődök előtt, valamint a Tornyai-múzeum "nyitott műtermében" egy közös vászonra készülő műbe is belefognak. A művészek minden évben egy-egy itt készült alkotásukkal gazdagítják a Tornyai János Múzeum kortárs képzőművészeti gyűjteményét. A különböző szemléleteket valló tíz alkotó,

Bíró Botond

grafikusművész,

Czene Márta

festőművész,

Horváth Roland

festőművész,

Jakucs János

festőművész,

Kéri László

festőművész,

Kurucz István András

festőművész,

Nagy Attila

szobrászművész,

Pinczés József

festőművész,

Takáts Márton

festőművész és

V. Nagy Nándor

szobrászművész Vásárhely ihlette munkáiból jövőre nyílik kiállítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.