Egyetem

MÁV: október 31-ével lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

MÁV: október 31-ével lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

2015. október 15., csütörtök
MÁV: október 31-ével lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Október 31-ével lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák, az újak hiányában pedig nem vehető igénybe az 50, illetve 90 százalékos utazási kedvezmény - figyelmeztetett csütörtöki közleményében a MÁV-Start.

A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti, de a közoktatásban a 2014/2015. évi, a felsőoktatásban pedig a 2014/2015. második félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2015. október 31-én lejár. Az érvénytelen diákigazolvány vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet nem jogosít utazásra. A vasúttársaság arra kéri a diákokat, hogy időben gondoskodjanak a matrica beszerzéséről, mert a menetdíj vagy pótjegy árán felül 8.000 forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.