Közélet

Lakásotthonokat újított fel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató + FOTÓK

Lakásotthonokat újított fel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató + FOTÓK

2015. október 29., csütörtök
Lakásotthonokat újított fel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató + FOTÓK
BC5K3756

Négy lakásotthont újíttatott fel Csongrád megyében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, s további hét otthon kaphatott új köntöst Komárom-Esztergom megyében. Az elmúlt több mint tíz évben nem volt hasonló méretű rekonstrukció az elöregedett épületekben.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által üzemeltetett lakóotthonok októberben zárult felújítási munkálatairól tartottak sajtótájékoztatót az ÁGOTA közösségi és kulturális centrumában csütörtökön. A gyermekvédelmi szolgáltató két megyére kiterjedően 48 és 79 gyermek lakhatási körülményeit tette jobbá. A Szeged-Csanádi Egyházmegye fejlesztéseire - mely négy éve vállal öt megyében és a főváros területén gyermekvédelmi szakkellátást - A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által üzemeltetett lakásotthonok korszerűsítése, valamint a "Názáret" szociális szolgáltató egyes épületeinek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése című projektek keretében volt lehetőség.

BC5K3761

"Csongrád megyében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a hódmezővásárhelyi ingatlant, ahol ideiglenesen elhelyezett gyermekeket és a kísérő nélküli kiskorúakat fogadunk be, valamint a szegvári, és két csanádpalotai lakásotthonát újította fel a projekt keretében, mintegy 65 millió forintos uniós támogatás segítségével. Komárom-Esztergom megyében a Názáret Szociális és Szolgáltató jogutódjaként a környei, az ácsi, a vértesszőlősi, a koppánymonostori, az oroszlányi, valamint két tatabányai lakásotthon felújítását valósítottuk meg, erre 95 millió forintos európai uniós kert állt rendelkezésre" - foglalta össze a fejlesztéseket

Kothencz János

, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója. Mivel a gyermekvédelmi szolgáltatónak már több mint tíz éve nem volt lehetősége hasonló fejlesztésekre, több ingatlant is kívül-belül felújított. A munkáról

Nagy Gábor

projektmenedzser és a kivitelezésért felelős

Tóth István

, a T-Complex Ing Kft. igazgatója tartott felvilágosítást a sajtónak. Mint kiderült, a Csongrád megyei településeken a lakásotthonok hidegburkolatai, a meglévő fürdőszobák teljes felújítása történt meg, fűtés korszerűsítésen estek át az ingatlanok, illetve új nyílászárókat is kaptak. Komárom-Esztergom megyében hasonló fejlesztések történek, a 8-12 fő befogadására alkalmas ingatlanokat hőszigetelték, valamint azok közvetlen környezetét is megszépítették.

felujitott_haz_tatabanya

"Az egyházmegye Magyarországon úttörő módon rendkívül széles körben vállal társadalmi felelősséget a szociálpolitikai struktúrákban, vagyis az idős ellátásban, a karitász tevékenységben, az általános humán szolgáltatás területein és az elmúlt négy évben nem utolsó sorban a gyermek- és ifjúságvédelem területén - utóbbi esetében közel 4000 férőhelyet biztosít a bajbajutott, adott esetben családjukat vesztett gyermekek számára. A két projekt egyértelmű nyertesei tehát a gyerekek" - hangsúlyozta a főigazgató. Hozzátette, a Szeged-Csanádi Egyházmegye célja, hogy a projektből ezúttal kimaradt Bács-Kiskun megyei lakásotthonokat is felújítsa, korszerűsítse és komfortosabbá tegye a gyermekek életkörülményeit. 2016 áprilisában a hajósi Haynald Gyermekotthon öt lakásában kezdik meg a korszerűsítést az Emberi Erőforrások Minisztériuma 29 millió forintos támogatása, illetve az egyházmegye 14 millió forintos önköltsége mellett.

Négy lakásotthont újíttatott fel Csongrád megyében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=584536

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.