Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: egy kapufás gól okozta a Szeged-Grosics vesztét Dunaújvárosban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

cegled_szeged201142_gs

Melczer Vilmos 63. percben esett találatával otthon tartotta a három pontot a Dunaújváros a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen az NB II 9. fordulójában.

Lassan indultak be a csapatok, az első negyedóra lényegében eseménytelenül telt el. Ezt követően fokozatosan vette magához a kezdeményezést a hazai együttes, majd a 22. percben már Szántai Leventének kellett lelopnia Havasi Dániel lábáról Petneházi Márk kiváló beadását. A 39. minutumban már igazi tűzijáték zajlott a Szeged kapuja előtt, de mind Eppel Márton, mind a kipattanóból ismétlő Havasi a lécet találta csak el. Fordulás után a vendégek kezdtek aktívabban, Oláh Gergő és Szabó Péter is veszélyeztetett, de gólt egyikük sem tudott szerezni. Kicsit több mint egy óra elteltével jutott aztán először a hálóba a labda: Melczer Vilmos eresztett meg egy lövést a tizenhatos sarkáról, ami a kapufa belső feléről Szántai mögé vágódott. (1-0) A hajrába érkezve Király Patrik és Farkas Márk is megtornáztatta a veterán Szűcs Lajost, ennél többre viszont már nem futotta a Klausz-legénység erejéből, amely így a negyedik vereségét szenvedte el a bajnoki szezonban.

Germán Tamásék kilenc fordulót követően a 9. helyen állnak, habár a Kisvárda egy esetleges mezőkövesdi győzelemmel még megelőzheti őket vasárnap. A 10. kört két hét múlva rendezik, akkor az újonc, egyben sereghajtó Vác látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Dunaújváros, Eszperantó úti stadion, 600 néző
2015. október 3., 18.00
Dunaújváros PASE
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Botló Béla • asszisztens: Szalai Dániel, Kis Zoltán
1
0

Labdarúgó NB II, 9. forduló:

Dunaújváros PASE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Dunaújváros, Eszperantó úti stadion, 600 néző. Vezette: Botló Béla (Szalai Dániel, Kis Zoltán).
Dunaújváros: Szűcs – Koszó, Gengeliczki, Villám, Lorentz, Czár, Petneházi, Melczer, Szellák (Sóron – a szünetben), Havasi (Jakab – a szünetben, Sárközi 90+1′), Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.
Szeged: Szántai – Szabó, Berde, Balogh, Farkas, Mészáros, Zelenyánszki, Oláh G., Áchim (Geiger 80′), Király, Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Melczer (63′).
Sárga lap: Szellák (14′), Villám (55′), Sóron (85′), ill. Farkas (31′), Mészáros (54′), Zelenyánszki (75′).

Klausz László: “Azt gondolom, a reális végeredmény talán a 0-0 lett volna. Egy pontot megérdemeltünk volna, mert rendkívül fegyelmezetten, jól játszott a csapat. Az első félidőben kimondottan, a másodikban viszont sajnos volt egy 20 perces periódus, amikor a fáradtság már látszott rajtunk, a szombat-szerda-szombat meccsritmus végett, majd nagy önfegyelemmel és akarattal az utolsó perceket ismét a magunk javára tudtuk fordítani. Összességében azt gondolom, egy pontot megérdemeltünk volna, de így is gratuláltam a fiúknak, mert összeszedetten, fegyelmezetten futballoztak. Nagyon jó csapatnak gondolom a Dunaújvárost, amely biztosan odaér majd az élmezőnybe.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Vége a mérkőzésnek. Negyedik vereségét szenvedte a Szeged-Grosics a szezonban.
90+1′
Sajátos időhúzó csere: a szünetben beállt Jakabot váltotta Sárközi az utolsó másodpercekre.
88′
Geiger mehetett volna ajtó-ablak helyzetben, de az utolsó pillanatban menteni tudott előle egy védő.
85′
Sóron is besárgult egy durva belépő okán.
81′
Megint Szűcs! Geiger készített le a tizenhatos sarkától egy szabadrúgást Farkasnak, aki irtózatos erővel küldte kapura a kínálkozó lehetőséget, a Kaiserslautern 1998-as német bajnoka azonban ezúttal is megvillantotta képességeit a jobb alsóra tartó kísérletnél.
80′
Áchim helyét Geiger vette át a hajrára.
79′
Szűcs Lajos! A veterán hálóőr óriási bravúrt mutatott be Király Patrik 8 méteres lövésénél.
75′
Zelenyánszki sárgult be, miután lerántotta Lorentzet.
74′
Egy kisebb lehetőség a Szeged előtt: Szabó Péter szabadrúgásába Germán csúsztatott bele, Szűcs kapus azonban magabiztosan ölelte magához a bogyót.
65′
Kis híján ott a második! Czár beadását Jakab bólintotta alig-alig kapu mellé.
63′
Gól… Melczer a tizenhatos jobb sarkáról tekert a bal kapufára, amelyről a hálóba vágódott a labda. 1-0.
60′
Meddő mezőnyfölényben játszik a hazai együttes, Artner Tamás legénysége egyelőre nem tudott komolyabb gólszerzési lehetőséghez jutni a második félidőben.
55′
Most pedig Villámnak mutatta fel Botló sporttárs a sárga kártyát, amiért a dunaújvárosi játékos lekönyökölte Oláh Gergőt a félpályán.
54′
Mészáros sárga lapot kapott egy Villám elleni faultért.
53′
Király előreívelése Szabó Péterhez jutott el, aki így meglódulhatott a kapura, de közeli próbálkozása Szűcs Lajosról a bal kapufa mellé perdült.
49′
Oláh Gergő vállalkozott lövésre, lökete nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.
46′
Szellák és Havasi nem jött már vissza az öltözőből, Sóron és Jakab viszont ott van a gyepen.
46′
Folytatódik a meccs, Artner Tamás rögtön kettőt cserélt a szünetben.

SZÜNET

45+1′
Vége az első félidőnek, amely során többször is vezetéshez juthattak volna a hazaiak, mindemellett a szegedi együttes játékban abszolút partnere volt riválisának.
42′
Szép kontra végén Király passzolt Zelenyánszki elé, akinek a lövését Szűcs Lajos hatástalanította.
39′
Ezt most megúszta a Szeged! Eppel 16 méterről bombázott, de a keresztléc védett Szántai helyett, majd a kipattanót Havasi vágta kapásból a bal kapufára, ahonnan kipattant a játékszer az alapvonalon túlra.
35′
Gengeliczki jobbról játszott középre, ahol a berobbanó Eppel fejesét Szántainak kellett óriási bravúrral hárítania.
33′
Királyt rántották le a szélen, nagyjából 20-22 méterre az alapvonaltól. A szabadot Szabó Péter ívelte középre, Germán fejese pedig csak centikkel zúgott el a bal kapufa mellett.
31′
Farkas is besárgult egy Szellák elleni fault nyomán.
28′
Igyekszik megfelelni a szurkolói elvárásoknak a Dunaújváros, az utóbbi percekben egyre inkább áthelyeződik a játék a vendégek tizenhatosa elé. A Szeged egyelőre kontrázási lehetőségekre vár.
25′
“Uh!” – hallik a lelátóról. Petneházi szabadrúgásába Oláh Gergő csúsztatott bele saját kapuja előterében. Szerencséjére Szántai ezúttal is résen volt.
22′
Ez már veszélyesebb volt! Petneházi átadásánál Szántainak kellett közbeavatkoznia. A rutinos kapus még éppen időben lopta le a labdát Havasi lábáról az ötösön.
21′
Havasi vaktában lőtt középre balról, habár nem is lett olyan rossz a centerezés. Farkas mindenesetre szépen mentett Villám elől.
14′
Szellák kapta a meccs első sárgáját: elrúgta a labdát sípszó után.
13′
“Újváros! Ébresztő!” – üvölti be egy néző a lelátóról. Ezzel kiválóan össze is foglalta az eddig eltelt idő produktumát.
8′
Koszó tekert középre, Havasi felé szállt a labda, a csatár azonban a védőktől távol elterült, hátha befúj a bíró erre egy tizenegyest. Némiképp meglepetés, hogy megúszta sárga lap nélkül a dunaújvárosi csatár.
6′
Havasit keresték a vendéglátók egy beíveléssel, végül pedig a szegedi védelemnek kellett tisztáznia. Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés, nem rontanak egymásnak azonnal a felek.
1′
A kék-fekete színösszeállításban szereplő vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak tiszta pirosban léptek ma pályára.

17.55: Ami a természeti körülményeket illeti, kiváló idő fogadja a csapatokat Dunaújvárosban, a napsütés mellé kellemes hőmérséklet is párosul, így ezzel aligha lesz ma probléma. Jelenleg mintegy 600 néző gyülekezik a lelátón, ha érkeznek még páran a kezdősípszóig, akkor minden bizonnyal a hangulattal sem lesz gond.

17.50: Érdekesség, hogy a Dunaújváros kilenc eddigi bajnoki találatán összesen hét játékos osztozik, közülük pedig mindössze hárman kaptak helyet a kezdőben. Czár Richárd és Eppel Márton is egy-egy alkalommal talált idén a hálóba, Havasi Dániel pedig kétszer. Utóbbi játékosra mindenképpen érdemes lesz odafigyelnie a szegedi védelemnek, hiszen tavaly a Videoton II. színeiben 27 fellépésen 21 találatot termelt a NB III Közép csoportban.

17.45: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már javában melegítenek, nem sokára kezdődik a mérkőzés. A vendégeknél a kispadon Molnár F. Tamás kapus mellett Geiger Norbert, Oláh Lóránt, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Zabari Dávid és Vladimir Veselinov vár bevetésre.

A mérkőzés Botló Béla sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A hétközi hazai győzelem után szombaton már idegenbe látogat a Szeged-Grosics. Klausz László tanítványai a Dunaújváros vendégei lesznek.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576552

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 2.

Kommentek

Sport

Történelmi siker lenne, ha Nantes-ban is nyerne a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nantesben még soha nem nyert a MOL Pick Szeged, ezt a sorozatot törnék meg szombaton.

Tovább olvasom

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Aktuál