Sport

Labdarúgás: egy kapufás gól okozta a Szeged-Grosics vesztét Dunaújvárosban

Labdarúgás: egy kapufás gól okozta a Szeged-Grosics vesztét Dunaújvárosban

2015. október 3., szombat
Labdarúgás: egy kapufás gól okozta a Szeged-Grosics vesztét Dunaújvárosban
cegled_szeged201142_gs

Melczer Vilmos 63. percben esett találatával otthon tartotta a három pontot a Dunaújváros a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen az NB II 9. fordulójában.

Lassan indultak be a csapatok, az első negyedóra lényegében eseménytelenül telt el. Ezt követően fokozatosan vette magához a kezdeményezést a hazai együttes, majd a 22. percben már

Szántai Leventének

kellett lelopnia

Havasi Dániel

lábáról

Petneházi Márk

kiváló beadását. A 39. minutumban már igazi tűzijáték zajlott a Szeged kapuja előtt, de mind

Eppel Márton

, mind a kipattanóból ismétlő Havasi a lécet találta csak el. Fordulás után a vendégek kezdtek aktívabban,

Oláh Gergő

és

Szabó Péter

is veszélyeztetett, de gólt egyikük sem tudott szerezni. Kicsit több mint egy óra elteltével jutott aztán először a hálóba a labda:

Melczer Vilmos

eresztett meg egy lövést a tizenhatos sarkáról, ami a kapufa belső feléről Szántai mögé vágódott. (1-0) A hajrába érkezve

Király Patrik

és

Farkas Márk

is megtornáztatta a veterán

Szűcs Lajost

, ennél többre viszont már nem futotta a Klausz-legénység erejéből, amely így a negyedik vereségét szenvedte el a bajnoki szezonban. Germán Tamásék kilenc fordulót követően a 9. helyen állnak, habár a Kisvárda egy esetleges mezőkövesdi győzelemmel még megelőzheti őket vasárnap. A 10. kört két hét múlva rendezik, akkor az újonc, egyben sereghajtó Vác látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Dunaújváros, Eszperantó úti stadion, 600 néző
2015. október 3., 18.00
Dunaújváros PASE
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Botló Béla • asszisztens: Szalai Dániel, Kis Zoltán
1
-
0

Labdarúgó NB II, 9. forduló:

Dunaújváros PASE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)

Dunaújváros, Eszperantó úti stadion, 600 néző. Vezette: Botló Béla (Szalai Dániel, Kis Zoltán).

Dunaújváros:

Szűcs - Koszó, Gengeliczki, Villám, Lorentz, Czár, Petneházi, Melczer, Szellák (Sóron - a szünetben), Havasi (Jakab - a szünetben, Sárközi 90+1'), Eppel.

Vezetőedző:

Artner Tamás.

Szeged:

Szántai - Szabó, Berde, Balogh, Farkas, Mészáros, Zelenyánszki, Oláh G., Áchim (Geiger 80'), Király, Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerző:

Melczer (63').

Sárga lap:

Szellák (14'), Villám (55'), Sóron (85'), ill. Farkas (31'), Mészáros (54'), Zelenyánszki (75'). Klausz László:

"Azt gondolom, a reális végeredmény talán a 0-0 lett volna. Egy pontot megérdemeltünk volna, mert rendkívül fegyelmezetten, jól játszott a csapat. Az első félidőben kimondottan, a másodikban viszont sajnos volt egy 20 perces periódus, amikor a fáradtság már látszott rajtunk, a szombat-szerda-szombat meccsritmus végett, majd nagy önfegyelemmel és akarattal az utolsó perceket ismét a magunk javára tudtuk fordítani. Összességében azt gondolom, egy pontot megérdemeltünk volna, de így is gratuláltam a fiúknak, mert összeszedetten, fegyelmezetten futballoztak. Nagyon jó csapatnak gondolom a Dunaújvárost, amely biztosan odaér majd az élmezőnybe."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2'
Vége a mérkőzésnek. Negyedik vereségét szenvedte a Szeged-Grosics a szezonban.
90+1'
Sajátos időhúzó csere: a szünetben beállt Jakabot váltotta Sárközi az utolsó másodpercekre.
88'
Geiger mehetett volna ajtó-ablak helyzetben, de az utolsó pillanatban menteni tudott előle egy védő.
85'
Sóron is besárgult egy durva belépő okán.
81'
Megint Szűcs! Geiger készített le a tizenhatos sarkától egy szabadrúgást Farkasnak, aki irtózatos erővel küldte kapura a kínálkozó lehetőséget, a Kaiserslautern 1998-as német bajnoka azonban ezúttal is megvillantotta képességeit a jobb alsóra tartó kísérletnél.
80'
Áchim helyét Geiger vette át a hajrára.
79'
Szűcs Lajos! A veterán hálóőr óriási bravúrt mutatott be Király Patrik 8 méteres lövésénél.
75'
Zelenyánszki sárgult be, miután lerántotta Lorentzet.
74'
Egy kisebb lehetőség a Szeged előtt: Szabó Péter szabadrúgásába Germán csúsztatott bele, Szűcs kapus azonban magabiztosan ölelte magához a bogyót.
65'
Kis híján ott a második! Czár beadását Jakab bólintotta alig-alig kapu mellé.
63'
Gól... Melczer a tizenhatos jobb sarkáról tekert a bal kapufára, amelyről a hálóba vágódott a labda. 1-0.
60'
Meddő mezőnyfölényben játszik a hazai együttes, Artner Tamás legénysége egyelőre nem tudott komolyabb gólszerzési lehetőséghez jutni a második félidőben.
55'
Most pedig Villámnak mutatta fel Botló sporttárs a sárga kártyát, amiért a dunaújvárosi játékos lekönyökölte Oláh Gergőt a félpályán.
54'
Mészáros sárga lapot kapott egy Villám elleni faultért.
53'
Király előreívelése Szabó Péterhez jutott el, aki így meglódulhatott a kapura, de közeli próbálkozása Szűcs Lajosról a bal kapufa mellé perdült.
49'
Oláh Gergő vállalkozott lövésre, lökete nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.
46'
Szellák és Havasi nem jött már vissza az öltözőből, Sóron és Jakab viszont ott van a gyepen.
46'
Folytatódik a meccs, Artner Tamás rögtön kettőt cserélt a szünetben.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek, amely során többször is vezetéshez juthattak volna a hazaiak, mindemellett a szegedi együttes játékban abszolút partnere volt riválisának.
42'
Szép kontra végén Király passzolt Zelenyánszki elé, akinek a lövését Szűcs Lajos hatástalanította.
39'
Ezt most megúszta a Szeged! Eppel 16 méterről bombázott, de a keresztléc védett Szántai helyett, majd a kipattanót Havasi vágta kapásból a bal kapufára, ahonnan kipattant a játékszer az alapvonalon túlra.
35'
Gengeliczki jobbról játszott középre, ahol a berobbanó Eppel fejesét Szántainak kellett óriási bravúrral hárítania.
33'
Királyt rántották le a szélen, nagyjából 20-22 méterre az alapvonaltól. A szabadot Szabó Péter ívelte középre, Germán fejese pedig csak centikkel zúgott el a bal kapufa mellett.
31'
Farkas is besárgult egy Szellák elleni fault nyomán.
28'
Igyekszik megfelelni a szurkolói elvárásoknak a Dunaújváros, az utóbbi percekben egyre inkább áthelyeződik a játék a vendégek tizenhatosa elé. A Szeged egyelőre kontrázási lehetőségekre vár.
25'
"Uh!" - hallik a lelátóról. Petneházi szabadrúgásába Oláh Gergő csúsztatott bele saját kapuja előterében. Szerencséjére Szántai ezúttal is résen volt.
22'
Ez már veszélyesebb volt! Petneházi átadásánál Szántainak kellett közbeavatkoznia. A rutinos kapus még éppen időben lopta le a labdát Havasi lábáról az ötösön.
21'
Havasi vaktában lőtt középre balról, habár nem is lett olyan rossz a centerezés. Farkas mindenesetre szépen mentett Villám elől.
14'
Szellák kapta a meccs első sárgáját: elrúgta a labdát sípszó után.
13'
"Újváros! Ébresztő!" - üvölti be egy néző a lelátóról. Ezzel kiválóan össze is foglalta az eddig eltelt idő produktumát.
8'
Koszó tekert középre, Havasi felé szállt a labda, a csatár azonban a védőktől távol elterült, hátha befúj a bíró erre egy tizenegyest. Némiképp meglepetés, hogy megúszta sárga lap nélkül a dunaújvárosi csatár.
6'
Havasit keresték a vendéglátók egy beíveléssel, végül pedig a szegedi védelemnek kellett tisztáznia. Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés, nem rontanak egymásnak azonnal a felek.
1'
A kék-fekete színösszeállításban szereplő vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak tiszta pirosban léptek ma pályára.

17.55:

Ami a természeti körülményeket illeti, kiváló idő fogadja a csapatokat Dunaújvárosban, a napsütés mellé kellemes hőmérséklet is párosul, így ezzel aligha lesz ma probléma. Jelenleg mintegy 600 néző gyülekezik a lelátón, ha érkeznek még páran a kezdősípszóig, akkor minden bizonnyal a hangulattal sem lesz gond.

17.50:

Érdekesség, hogy a Dunaújváros kilenc eddigi bajnoki találatán összesen hét játékos osztozik, közülük pedig mindössze hárman kaptak helyet a kezdőben. Czár Richárd és Eppel Márton is egy-egy alkalommal talált idén a hálóba, Havasi Dániel pedig kétszer. Utóbbi játékosra mindenképpen érdemes lesz odafigyelnie a szegedi védelemnek, hiszen tavaly a Videoton II. színeiben 27 fellépésen 21 találatot termelt a NB III Közép csoportban.

17.45:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már javában melegítenek, nem sokára kezdődik a mérkőzés. A vendégeknél a kispadon Molnár F. Tamás kapus mellett Geiger Norbert, Oláh Lóránt, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Zabari Dávid és Vladimir Veselinov vár bevetésre.

A mérkőzés Botló Béla sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A hétközi hazai győzelem után szombaton már idegenbe látogat a Szeged-Grosics. Klausz László tanítványai a Dunaújváros vendégei lesznek.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576552

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.