Közélet

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Európai Parlament Jogi Bizottsága

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Európai Parlament Jogi Bizottsága

2015. október 12., hétfő
Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Európai Parlament Jogi Bizottsága

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága hétfőn elfogadta a Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében született jelentést, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében Szájer József, a bizottság tagja.

A bizottság zárt ülésen, hónapokon keresztül folyó, alapos vizsgálat után hozta meg többségi döntését a lengyel

Tadeusz Zwiefka

jelentéséről - közölte a fideszes EP-képviselő. A kérdésben a végső szót várhatóan az október 14-i brüsszeli plenáris ülésen vita nélkül mondja ki a parlament.

Szájer József

megjegyezte: a bizottság tagjaként folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhat, de fontosnak tartja, hogy támogató parlamenti döntés esetén ennek a sokakat érdeklő ügynek a bíróság előtti tisztázására másfél év után végre sor kerülhet. Tavaly május 15-én vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész három nappal korábban diplomáciai úton

Martin Schulz

európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a Jobbik EP-képviselőjének a mentelmi jogát. Az indok a sajtóban eddig megjelent értesülések szerint az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja volt, és a politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) 2014 április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.