Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: megizzadt, de legyőzte a Nyíregyházát a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak-nyiregyhaza28kf

Bár olykor úgy tűnt, simább sikert is arathat a két fontos emberét nélkülöző Naturtex-SZTE-Szedeák, végül tíz ponttal tudta legyőzni a Nyíregyházát Nikola Lazic alakulata.

Két fontos embere nélkül fogadta a Naturtex-SZTE-Szedeák a Nyíregyházát: Branko Jereminov ujjtörése, Juhos Levente pedig betegsége miatt nem lehetett ott a szombati meccsen, amelyen viszont bemutatkozhatott a Szedeákban bajnoki mérkőzésen a nyáron igazolt center, Jozo Brkic.

Ciric triplája nyitotta a meccset, majd két gyors kosárral fordított a Nyíregyháza, amit Watkins 2+1-es akciója feledtetett. (6-4) 9-0-s szegedi futást szakított meg Kristanovic a negyed felénél, a Nyíregyházának az időkérés sem segített, Moravcsik Áron pedig kiválóan kezdett: rendre képtelenek voltak megállítani őt a nyírségiek, pontjai mellett pedig több asszisztot is kiosztott. Mellé Ciric és Armelin is ponterősen játszott, a negyed végére pedig tíz fölé kúszott a különbség. Nyolc szegedi pont nyitotta a második játékrészt, így már több mint dupla annyi pontot szerzett a Szedeák, mint ellenfele. (33-15) Bár a Nyíregyháza szívósan küzdött, de a lélektani határnak tűnő tízpontos különbségen belülre nem tudott felzárkózni a második tíz perc során sem.

A nagyszünet után azonban váltott a vendégcsapat védekezésben, a zóna ellen nagyon nehezen találta a rést a Szedeák, miközben a nyírségiek szinte képtelenek voltak hibázni, majdnem minden dobásuk kosárral zárult, a harmadik negyed felére csupán egy pont volt a csapatok között. (58-57) Ciric, Watkins és Molnár András is fontos kosarakat szerzett ekkor – a Nyíregyháza pokolian sok, több mint 20 eladott labdáját büntette a Szedeák a sorozatos kontrákkal, így a negyed végére visszaállt a tízpontos különbség. Sitku Ernő együttese az utolsó negyedben sem adta fel, de támadásbeli pontatlanságait ekkor sem tudta levetkőzni, a rutinos Savic csak rövid ideig tudott új színt vinni a játékba, és végül magabiztosan nyerte meg a meccset a Szedeák.

Ezzel második győzelmét zsebelte be a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely legközelebb jövő héten vasárnap a Zalaegerszeg vendégeként lép pályára.

Ami a statisztikát illeti

A legnagyobb különbség a két csapat között az eladott labdákban mutatkozik: a Nyíregyháza pont dupla annyi alkalommal adta el a labdát, mint a Szedeák: a szegedi 11 “turnoverrel” szemben 22 eladott labdát írhatunk fel a nyírségieknél, ez pedig döntőnek bizonyult a meccs végkimenetelét tekintve. Bár a lepattanócsatát a Nyíregyháza nyerte (31-21 oda), de nem tudott ezzel élni a vendég együttes. Moravcsik Áron nagyon jól pótolta Branko Jereminovot, 17 pontjával holtversenyben a csapat második legeredményesebb játékosa volt, mezőnyből keveset hibázott és kiosztott négy gólpasszt is. A szegediektől kiemelhető még Andrija Ciric és Molnár András: előbbi 21 pontjával a mezőny legponterősebb embere volt, öt labdát is szerzett, három asszisztja mellett pedig nyolc faultot is kiharcolt, míg utóbbi 17 pontja mellett szintén négy gólpasszal és egy blokkal is jelentkezett. A túloldalon is a légiósok voltak a húzóemberek, de Miller és Unruh együtt összesen kilenc labdát adtak el – majdnem annyit, mint a teljes Szedeák. Ami a játékperceket illeti, a legtöbbet Moravcsik Áron játszotta, aki csak két percet pihent, de harminc perc felett játszott Andrija Ciric, Molnár András és Chip Armelin is, míg éppen csak egyel kevesebbet töltött a pályán harminc minutumnál Ryan Watkins. Kiss Zsolt 19, a sérüléséből visszatérő és ezzel debütáló Jozo Brkic 12, Révész Ádám 4, Mike János és Meleg Károly pedig 1-1 percet kapott Nikola Lazictól.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 6. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso Nyíregyháza KK 97 – 87 (26-15,24-24,19-20,28-28)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Török Róbert, Praksch Péter (ellenőr: Major György)
Szedeák: MORAVCSIK 17, Armelin 13, MOLNÁR A. 17, CIRIC 21/3, Watkins 15. Csere: Kiss Zs. 5/3, Révész 2, Brkic 7, Mike -, Meleg -.Vezetőedző: Nikola Lazic.
Nyíregyháza: Kósa -, UNRUH 20/6, Miller 18/3, KRISTANOVIC 19/3, Lekli 11. Csere: Nagy K. 8/6, Bus 7/3, Lajsz 2, Molnár M. -, Savic 2. Vezetőedző: Sitku Ernő.
Kipontozódott: Kristanovic (40′).

Nikola Lazic: “Számítottam rá, hogy nehéz meccs lesz, de nehézségeink ellenére végig vezetve, magabiztos győzelmet arattunk.”

Sitku Ernő: “Sajnos változatlanul fegyelmezetlenek vagyunk, ennyi eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni.”

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 97-87

40′ Lajsz közelije zárja a meccset: tízzel, 97-87-re nyert a Nyíregyháza ellen a Szedeák, amely ezzel második győzelmét aratja a bajnokságban.

40′ Nem ülnek most a Nyíregyháza triplái, majd Kristanovic kipontozódik. Kiss Zsolt mindkét büntetője jó, 97-85.

40′Rövid a tripla Savictól, majd Nagynál a fault, jöhet két újabb büntető, ezúttal Cirictől: az első kimarad, a második viszont bent, 95-85.

40′Molnár András nem tudja befejezni közelről, de Savic eladja megint, majd odaütnek Molnárnak, aki dobhat kettőt: jó az első, és a második is bent, 94-85. Időt kér a Nyíregyháza.

40′ Miller emel be egy hármast, 92-85-nél kér időt Nikola Lazic.

39′Kristanovic is állhat a vonalra: ő sem rontja el a büntetőket, 92-80. Molnár András bedobása most rövid, ezt Unruh használja ki, 92-82.

39′ Kristanovic oldja meg a palánk alól, 90-78. Moravcsik dobhat két büntetőt: mindkettő jó, 92-78.

38′ Nagy Krisztián dobja be az újabb hármasát, 88-76. Szép játék, Brkic remekül veszi észre az üresen álló Molnár Andrást, 90-76.

38′ Molnár András szerzi vissza az eladott labdát, majd Ciric megint faulttal együtt ejti be! 87-73, és még Ciric a vonalról: jó ez is, megint 15 közte, 88-73.

37′ Nagy süllyeszt el egy hármast középről, 85-71. Brkicnél támadófault, neki is a negyedik ezzel. Savic most jól játszotta ezt meg, hát mögött passzol Nagynak, aki közelről beejti, 85-73.

37′ Savic triplája lejön, Ciric tempója viszont a helyén, 85-68! Innen már azért csúnya lenne..

36′ Savic eladja a labdát, Molnár András pedig faulttal együtt ejti be a ziccert: jó a büntető is, 83-68.

35′Savic passza után Lekli közelije lejön, de Brkic hiába lép el védőjétől, már lefújják a faultot. Ciric egy régen látott betörés után ejti be, 80-68.

35′ Eladott labda megint a vendégeknél, és egy újabb szegedi lerohanás, Moravcsik pedig befejezi, 78-68, időt kér a Nyíregyháza.

35′ KISS ZSOLT! De fontos hármas volt ez, te jó ég, 76-68!

34′Nincs bent Watkins pöcije sem, majd Savic passza után Miller faulttal együtt: és a büntető is jó, 73-68.

34′ Miller hármasa nem jó, most viszont Savic teljesen üresen mehet a palánkig, 73-65.

33′ Marad a tíz közte, Watkins sem ront közelről, 73-63.

32′Kristanovic teszi fel a palánkra, 71-63.

32′Moravcsik hármasa nem jó, de megint tudunk indulni az eladott labda után, és Molnár András ezt is befejezi, 71-61.

31′Molnár András a sarokból engedi el a triplát, de nem jó. Miller közelről megoldja a túloldalon, 69-61.

III. negyed 69-59

30′ Molnár András megint befejez egy kontrát, de lépés miatt lefújják. Lejön a nyíregyházi tripla – ez a vége, tízpontos előnnyel fordulhat az utolsó tíz percre a Szedeák.

30′ Armeliné pedig éppen kijön, de Molnár András bepöcizi,67-59. Megint egy labdaszerzés, Armelin pedig önzetlenül Molnár Andráshoz passzol, aki befejezi a ziccert is, 69-59, újra tíz közte!

29′Unruh ejtése végül beszédül, 65-59.

29′Armelin lop labdát, és beejti a ziccert, 65-57.

29′Molnár Marcell hármasa nem jó, majd Watkins szerez egy nagyon fontos kosarat, ezzel ő is tizenhárom pontos, akárcsak Moravcsik és Ciric, 63-57-nél kér időt Sitku Ernő.

28′Watkins ellen a fault, Nagynak is ez a harmadik hibája. Moravcsik tör be, Watkins ellen az újabb fault, ez már büntetőkért: az első bent, a második viszont lejön, 61-57.

28′Armelin triplája hosszú, majd ellépi Miller – ez most nagy hiba volt.

27′ Ciric tempója csont nélkül középről, 60-57. Lejár a nyíregyházi támadóidő dobás nélkül, ez most jó védekezés volt!

26′ Watkinsnál nincs fault, Kristanovic viszont beemeli a kettest, 58-55, már csak három pont. Ciric elveszti, Bus pedig bedobja a ziccert, 58-57.

25′ Miller tör be, és jól teszi fel, 58-53, nagyon kapaszkodik a Nyíregy.

25′ Molnár András dobhat két büntetőt: az első jó, és a második is a helyén, 58-51.

24′Nehezen tudja most feltörni a Nyíregyháza zónáját a Szedeák, Watkins egy utolsó másodperces kettessel azért betalál, 56-49. Unruh tempója is bent, 56-51.

24′ Jön fel a Nyíregyháza, Miller maradt üresen, és meg is oldotta Molnár mellett, 54-47. Lekli is befejez egy ziccert, feljön öt pontra a Nyíregyháza, időt kér Nikola Lazic 54-49.

23′ Ciric az előzőhöz hasonló szituációból most nem tudja megoldani, majd Molnár András blokkja sajnos feledésbe merül, mert Bus bedobja a hármast a sarokból, 54-45.

22′ Ciric szépen teszi fel a palánkra betörése után, 54-42. Lekli kéri számon a bírókat, egy technikai esetleg mehetett volna…

22′ Eladott labda Kristanovictól, majd Armelin jó tempója nyitja a harmadik negyedet, 52-39. Kristanovic válaszol egy hármassal, 52-42.

21′Moravcsik passzát nehezen, de összeszedi Watkins, viszont nem jó a közelije, másodjára sem.

II. negyed 50-39

20′Ciric próbált betörni, de előtte hárman is állnak, így nem tudta befejezni – ez a vége, bár nagyobb különbséggel is vezetett a játékrész alatt a Szedeák,de 11 pontos vezetésről várhatják a második félidőt Nikola Lazic tanítványai.

20′ Kristanovicnak fújnak be egy nagyon könnyelmű faultot Brkicnél, a nyíregyházi pedig mindkettőt bedobja a vonalról, 50-39-nél kér időt Nikola Lazic, még kilenc másodperc van a félidőig.

20′ Unruh szerzi meg Mike labdáját a palánk alatt, és ki is használja ezt, 48-37. Brkic kettese másodjára a helyén, 50-37.

19′ Miller triplája kiszédül, majd újra próbálkozhat, de ez sem jó: Ciric viszont beüti a harmadik faultját, Kristanovic pedig bedobja mindkét büntetőt, 48-35.

19′ Armelin remek megindulása és csele után ejti be, 46-33. Labdát szerez Ciric, akit még a ziccer előtt megállítanak, jöhet két büntető tőle: mindkettőt bedobja, 48-33.

18′Miller remek tempója a sarokból, 44-31. Molnár András felteszi a palánkra, de ez nem jó, majd Brkicre fújnak faultot: Kristanovic mindkettőt bedobja, 44-33.

18′ Unruh dudaszó pillanatában elengedett hármasa lejön, majd Brkic ellen a fault, és még majdnem be is esik a közelije, így “csak” két büntető: az első jó, a második viszont lejön, de összeszedi Brkic a saját lepattanóját, viszont ez sem megy be. Moravcsik vastaps közepette jön le.

17′ Megint egy kiváló Armelin-Brkic összjáték, előbbi remekül szolgálta ki a centert, akinek már nem volt nehéz dolga, 43-29.

17′ Brkic első szegedi pontjait szerzi Armelin passza után, 41-27. Unruh ezt most végigviszi, 41-29.

16′Ciric nem tudja feltenni az akció végén, de Armelin közbenyúl, így megakad a vendégek támadása. Lekli ellépi, így a labda a Szedeáké.

15′Miller tempója esik be középről, 39-27. Moravcsik triplája nagyon hosszú a sarokból, de a túloldalról sem jó a hármas, majd a meginduló Armelinnek odaüt Molnár Marcell.

15′ Lekli visszahúzza egy kézzel a palánk alól, 38-25. Moravcsik passza után Watkins harcol ki két büntetőt Kristanovic faultja után, neki ez már a harmadik hibája volt. Watkins kihagyja az elsőt, a második viszont bent, 39-25.

14′ Fault Révésztől Leklivel szemben, a nagyobb gond, hogy behullik Lekli közelije, így még dobhat egyet a vonalról: ez is jó, 38-23. Először a pályán bajnokin a Szedeákban a nyáron igazolt Jozo Brkic.

14′ Miller kettese esik be, 36-20. Moravcsikot viszont egyelőre nem tudják tartani, megint jól bontja meg a vendégek védelmét, 38-20.

13′Unruh szór be egy triplát, 33-18, de erre rögtön válaszol egy trojkával Armelin, 36-18!

13′ Révész viszont pontos Moravcsik passzából, 33-15 már a Szedeáknak.

12′ Kiss üt oda Millernek, ez töri meg a nyíregyházi támadást. Kristanovic közelije is lejön.

11′ Watkins sapkázza be Kristanovicot, és miénk is a labda! Watkins közelije kiperdül, de mienk a lepattanó, Armelin pedig beszórja a triplát! 31-15!

11′Watkins labdát szerez, és indítja Moravcsikot, aki befejezi a ziccert, és már 11 pontos! 28-15.

I. negyed 26-15

10′ Bus hármasa kiperdül, majd Watkins tempója a palánkról esik be, így több mint tízpontos vezetés az első negyed után, 26-15, bravó!

10′ Kósa triplája nagyon rövid, Moravcsik viszont remekül tör be ismét, és jól is fejezi be, 24-15.

9′ Eladott labda most Bustól, Armelin a palánk alatt végigmegy, de nem talál társat, Ciricnek pedig dobnia kell, hiszen lejár az óra, de ez a tripla hosszú.

9′ Bus dobhat két büntetőt: csak a második jó, 21-15. Armelin betörése után faultot harcol ki, jöhet tőle két büntető: az első jó, a második viszont kimarad, 22-15.

8′ Ciric ellenállhatatlnul indul meg a palánk felé, be is ejti, 19-14. Sőt, Moravcsik is labdát szerez, ő is végigviszi, 21-14!

8′ Unruh tripláját Kristanovic szedi össze a palánk alatt, majd támadófaultot fújnak nála. Moravcsik kezéből kiperdül a labda, de úgy látták, szegediről ment ki. Eladjuk azonban a bedobásból a labdát, és Unruh befejezi a ziccert, 17-14.

7′Molnár András nem tudja visszatenni háttal a palánknak, de Ciric lehúz egy indítást, bravó! Molnár András közelije már bent, 17-12!

7′Bus ellen a fault Moravcsik, így jöhet két büntető: az első kiperdül, a második viszont bent van, 15-12. Időt kér Nikola Lazic.

6′ Molnár András tempója lejön, de Moravcsik meg tudja állítani a támadást, remek védekezés tőle! Molnár András passzát lefüleli Kristanovic.

6′Armelin betörése utáni horog sajnos nem jó, viszont Unruh triplája a helyén, 15-11.

5′ Lekli megint egy közelivel, 15-8. Az eladott labdát sikerül visszaszerezni a saját palánk alatt!

5′ Kristanovic éppen a triplavonalon belülről, 12-6. Moravcsik most jól indul meg, és csak fault árán tudják megállítani, de jó a kosara, nézzük a büntetőt: ez is bent, újabb hárompontos akció, 15-6.

4′Ciric ellen fújnak be egy könnyelmű faultot, neki ez a második. Moravcsik megszerzi a labdát, amivel tudunk indulni: Watkins pedig befejezi a remek kontrát, 12-4.

4′ Ez a tripla nem jó Kristanovictól, majd Ciric egy kettest szór be a sarokból! 10-4-nél kér időt a Nyíregyháza!

3′ Ciric szerez egy támadólepattanót, majd kimarad a hármasa a sarokból, de maradhat nálunk a labda. Moravcsik tempója középről jó, 8-4.

3′ Kristanovic ellen a fault, ő dobhat két büntetőt, azonban mindkettő kimarad!

2′ Watkins faulttal együtt a palánk alól, 5-4! Jó a büntető is tőle, 6-4.

2′ Lekli válaszol a palánk alól, majd egy labdavesztés után Unruh, 3-4.

1′ Máris jó az első tripla, Ciric nyit egy hármassal, 3-0.

1′ A Szedeák hozza el a labdát a feldobásnál.

17:56 – Zajlik a bemutatás, hamarosan kezdődik a meccs: a Szedeákkal az utánpótlás csapat tagjai együtt vonulnak be.

17:38 – Tavaly egyébként mindkét nyírségiek elleni bajnokiját megnyerte a Szedeák: idegenben többek között Kiss Zsolt emlékezetes teljesítményével (a kapitány tíz triplát szórt be) 93-76-ra, míg hazai pályán 87-78-ra nyertek Molnár Andrásék.

17:27 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a Szedeák már a pályán, megérkeztek a szegediek a melegítésre. Nikola Lazic rotációs lehetősége mára sem bővült: a keretben ott van ugyan a térdsérüléséből felépülő Jozo Brkic, de Juhos Levente viszont nem tudja ma vállalni a játékot betegsége miatt.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kell a siker a Szedeák – Lazic mester tanítványai 18 órától a Nyíregyháza ellen szerezhetik meg második bajnoki győzelmüket! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584701

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 31.

Sport

Mikler Roland 10 védésével bekerült a BL-forduló válogatottjába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha ő kapja a legtöbb szavazatot, a forduló játékosa lehet. Link a cikkben!

Tovább olvasom

Sport

Jó útra talált a PC Trade Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kecskeméten nyertek, a Kispest ellen bizonyíthatnak.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: magabiztos Pick-győzelem Zágrábban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál