Sport

Kosárlabda: lassan visszatérnek a Szedeák sérültjei

Kosárlabda: lassan visszatérnek a Szedeák sérültjei

2015. október 20., kedd
Kosárlabda: lassan visszatérnek a Szedeák sérültjei
szedeak-jaszbereny06kf

Nem indult könnyen a Naturtex-SZTE-Szedeák idénye, a centergondok mellett a gárda több játékosa is sérülésekkel bajlódott, azonban hamarosan játszhat majd Jozo Brkic és Vágvölgyi Ákos is: a keret várható alakulásáról is kérdeztük Bonifert Domonkost, a csapat ügyvezetőjét.

Kényszerű lépéseket kellett megtennie a Naturtex-SZTE-Szedeáknak a bajnokság kezdetén: a nyáron igazolt center,

Jozo Brkic

oldalszalag-szakadást szenvedett

a térdében, azonban a pótlására igazolt

Vladimir Tica

hátsérülése is kiújult, így mindenképpen szüksége volt

Nikola Lazic

együttesének egy centerre:

a Hollandiából igazolt

Ryan Watkins

kiválóan mutatkozott be

a Jászberény ellen

, ahol összehozott egy dupla-duplát, a legutóbbi meccsen, a

Sopron elleni idegenbeli találkozón

pedig a Szedeák legeredményesebb játékosának bizonyult – igaz, ehhez 16 pont is elég volt, miután a szegediek csupán 51 pontig jutottak a tavalyi negyedik vendégeként. „Brkic már gyakorlatilag újrakezdte a munkát, ő velünk marad, míg Ryan Watkinsszal egy hónapos szerződést kötöttünk. Amiért Watkinst hoztuk, azt eddig teljesítette, de úgy néz ki, hogy nekünk Brkic az első számú centerünk, arra várunk, hogy ő 100%-os állapotba kerüljön, és nem is akarjuk ezt siettetni. Watkinsnak november nyolcadikáig van szerződése, addig biztos, hogy ő is velünk lesz” – mondta el portálunknak a két center jövőjével kapcsolatban

Bonifert Domonkos

, a Szedeák ügyvezetője.

szedeak-jaszbereny18kf_armelin

Ahogy azt Bonifert Domonkos hozzátette, a másik nyáron igazolt kosarassal,

Chip Armelinnel

megállapodtak, ő a szezon végéig a szegedieket erősítheti kontraktusa értelmében. A régóta sérült

Vágvölgyi Ákost

már láthattuk a csapat keretében a Kecskemét ellen: a fiatal játékos is már teljes értékű munkát végez, együtt csinálja a bemelegítéseket a többiekkel, de a Szedeák stábja nem szeretne vele kapcsolatban elkapkodni semmit sem, hiszen egy nagyon értékes játékosról van szó Bonifert Domonkos elmondása szerint. „Inkább tartson hat héttel tovább a rehabilitációja, mint hogy újra megsérüljön. November végén, decemberben már biztosan a segítségünkre lehet, de a tervek szerint akkor még elsősorban az U20-as csapatban kap lehetőséget, hogy visszarendeződjenek a dolgai, visszarázódjon kicsit, és utána lehet rá számítani a felnőtteknél” – fogalmazott a Szedeák ügyvezetője. A Naturtex-SZTE-Szedeákra a következő fordulóban sem vár könnyű mérkőzés, hiszen a tavalyi bronzérmes Paks otthonában lépnek parkettre Kiss Zsolték szombaton este, amivel kapcsolatban a szegediek ügyvezetője úgy fogalmazott: bár más súlycsoportot képvisel a Paks, hiszen öt, kimondottan jó képességű légióssal állhatnak fel az atomvárosiak, mint például a bosnyák válogatott, Eb-t is megjárt játékos, de szeretnék megnehezíteni a nagyobb költségvetéssel rendelkező paksiak dolgát. „Utána viszont jönnek azok a meccsek, ahol nekünk muszáj jól teljesíteni, gondolok itt a Nyíregyházára, a Zalaegerszegre. Azt gondolom, ők a mi fajsúlyunk” – tette hozzá Bonifert Domonkos. A Szedeák programjával kapcsolatos hír, hogy bár a következő hazai mérkőzés november elsejére volt kiírva a Nyíregyháza ellen, azonban ezt végül egy nappal előrébb hozták, így október 31-én találkozik majd a két csapat az újszegedi sportcsarnokban.

Október 31-én játszik legközelebb itthon a Szedeák, Ryan Watkins egyelőre november nyolcadikáig marad a csapatnál.http://szegedma.hu/?p=581892

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.