Sport

Kosárlabda: szoros meccsen maradt alul a Szedeák Kecskeméten

Kosárlabda: szoros meccsen maradt alul a Szedeák Kecskeméten

2015. október 7., szerda
Kosárlabda: szoros meccsen maradt alul a Szedeák Kecskeméten
szedeak_kecskemet06_gs

Ismét a lepattanók döntöttek: a sok gonddal küszködő Naturtex-SZTE-Szedeák nagyot küzdött, de nem bírt a Kecskeméttel, így hatpontos vereséget szenvedett.

Továbbra is a nyáron igazolt centerek nélkül várhatta a szerdai, kecskeméti mérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen Jozo Brkic, Vladimir Tica és a frissen igazolt amerikai Ryan Watkins sem játszhatott a második idei bajnokin. Jól kezdett ugyanakkor a Szedeák, amely Ciric triplája után az ötödik percben meglépett négy ponttal. (5-9) A Kecskemét főleg a palánk alatt volt aktív, de tekintve, hogy a Szedeáknak éppen itt voltak hiányosságai, ez nem meglepő, azonban a negyed végén produkált 8-0-s rohamnak köszönhetően nyolc ponttal vezetett Nikola Lazic együttese az első 10 perc után. A második negyedben aztán ezt gyorsan eltüntette a KTE, amely 10-2-vel nyitott, azonban a továbbra is jól játszó Armelin-Ciric kettős vezérletével maradt a vezetés a Szedeáknál. (26-30) A negyed felénél Juhos Levente beütötte a negyedik faultját is, így a kipontozódás szélére sodródott, cserélnie kellett tehát Nikola Lazicnak. A játékrész hajrára azonban megint a Kecskemété volt, amely számtalan közeli kosarat szerzett, az utolsó percekre pedig az addigi legnagyobb hazai előnyt tudta kialakítani, és végül dupla annyi pontot szerezve, öttel vezetett a nagyszünetben a KTE. A harmadik negyedben aztán elkezdtek jönni az eddig elmaradozó kecskeméti kinti próbálkozások, majd a lepattanókkal is meggyűlt a baja a Szedeáknak, és akárcsak a Körmend ellen ez megint sok pontba került a szegedieknek. Derasimovicot nehezen tartották a Szedeák játékosai, majd a 24. percben már 11 ponttal vitt a Kecskemét, amely viszont elvesztette addig remeklő játékosát, a korábban a Szedeákban is megfordult Tomislav Ivosevet. 52-41 után azonban egy 9-0-s futást tudtak produkálni Molnár Andrásék, így eltüntetve a különbséget, csupán kettővel ment a Kecskemét, viszont a végén kapott két gyors kosár után mégis hétpontos előnnyel várhatták a hazaiak a záró negyedet. Az utolsó 10 percben megint tíz pont fölé tudta tornázni a fórját a KTE, de a Szedeák indított egy utolsó rohamot, és ennek eredményeképp az utolsó percnek úgy mehettek neki a csapatok, hogy csak hárommal vezetett a Kecskemét. Molnár Andrásnak faultolnia kellett, Derasimovic nem hibázott, Molnár viszont ezzel kipontozódott, innen pedig már nem tudott közelebb jönni a Szedeák, amely egy szoros, küzdelmes meccsen maradt alul, és második bajnokiját is elvesztette. A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb szombaton 18 órakor a Jászberény ellen lép pályára az újszegedi sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

A legnagyobb különbség a két együttes között, akárcsak a Körmend elleni meccsen, ezúttal is a lepattanókban volt: a Kecskemét összesen 35 labdát szedett össze, míg a Szedeák csupán 20-at, ebből pedig csupán kettő volt támadólepattanó, míg a KTE az ellenfél palánkja alatt kilenc labdát is megszerzett. A legeredményesebb szegedi játékos Andrija Ciric volt, aki ezúttal is az egész meccsen a pályán volt, és 26 pontot és összesen 5 lepattanót szerzett, szerzett két labdát, és egy blokkja mellett a mezőnyben a legtöbb, nyolc faultot követtek el ellene. Nála több pontot csak a kecskeméti Derasimovic szerzett, aki kereken 30 pontig jutott, övé lett a meccs legmagasabb VAL-értéke is. (37) A Szedeákból kiemelhető még a szintén 20 pont fölé jutó Chip Armelin, az amerikai négy triplát is beszórva a mezőny legeredményesebb kinti dobója volt, de szintén szedett négy lepattanót is, a 16 pontos Molnár András pedig csupán négy kísérletét rontotta el. A triplákban jobb volt ellenfelénél a Szedeák, amely 37%-al célzott kintről, míg a KTE csak 25-el, ugyanakkor a büntetőzés jobban ment a hazaiaknak, akik csak négyet hibáztak a vonalról 19 kísérletből, míg a szegediek 14 büntetőből csupán nyolcat dobtak be. Ami a pályán töltött perceket illeti, ahogy szó volt róla, Andrija Ciric ismét végigjátszotta a meccset, de csak öt percet pihent Chip Armelin, 33 percet töltött a parkettán az utolsó percben kipontozódott Molnár András, Branko Jereminov pedig 31 percet játszott, az irányítónak sajnos ma sem ment igazán a meccs, az első mezőnykosarára az utolsó negyedig kellett várni. 26 percet játszott a korán a negyedik faultját begyűjtő Juhos Levente, Moravcsik Áron 13, Kiss Zsolt pedig 12 percig volt a pályán, míg Révész Ádám hét percet kapott Nikola Lazictól.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 2. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 81 - 75 (13-21,27-13,21-19,20-21)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Frányó Péter, Jakab László, Surányi Gábor. (ellenőr: Balogh László)

KTE:

Pongó Má. 2, Kovács P. 5/3, DERASIMOVIC 30/9, Ivosev 12, Karahodzic 12. Csere: Hegedűs 3, Pongó Má. 12/6, Mészáros 5, Jakab -.

Vezetőedző:

Borisz Maljkovics.

Szedeák:

Jereminov 3, Molnár 16/3, ARMELIN 22/12, CIRIC 26/6, Juhos 6. Csere: Révész -, Moravcsik -, Kiss Zs 2.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Molnár A. (40') Nikola Lazic:

"Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelt győzelmet aratott, végig kontrollálták a mérkőzést. Az első negyedben jobbak voltunk, nem játszottunk rosszul. Sok problémánk van, sok a sérültünk, nem úgy sikerült a felkészülés, ahogy terveztük. Magasember, center nélkül nem tudtunk játszani: mínusz tizenöt lepattanó, ezt láttam a statisztikában. Gratulálok a fiaimnak, remélem, minél hamarabb felépülnek a sérültek is. A következő meccsen már játszik az új centerünk, az első irányítónk pedig múlt héten kezdett el edzeni. Még nincs meg a ritmus, az új center egy edzésen van túl, remélem, ha összeáll a csapat, és mindenki meggyógyul, akkor jobbak leszünk."

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 81-75

40'

Kevesebb, mint fél perc van hátra, de innen már nehéz lesz ez az öt pont: Kiss Zsolt hármasa lejön, de Ciric szerez egy nagyon fontos támadólepattanót, azonban befújják nála, Hegedűs dobhat két büntetőt: csak a második jó, 81-75. Jereminov még távolról elengedi, de ez lejön - ez a vége, hat ponttal kap ki Kecskeméten a Szedeák, amely az első félidőt ismét jól bírta, a második játékrészben azonban már nem tudott fordítani a KTE vendégeként, és ezúttal is döntő volt a lepattanó-csata, amit a KTE nagyon jól használt ki.

40'

Molnár András beüti az ötödik faultját Derasimovic ellenében, így kipontozódik - nem volt más választás, a büntetőkre kell bízni: Derasimovic viszont mindkettőt bedobja, 80-75.

40'

ARMELIN! Nagyon él az amerikai, betörése után csupán három közte, 78-75!

39'

Mészáros rossz hármasa után most Jereminov megszerzi a labdát, majd Pongó Máté odaüt neki, ez a negyedik faultja. Időt kér Nikola Lazic!

39'

ARMELIN! Agresszívan megszerzi a labdát, és ziccerig mehet, mínusz öt ezzel a Szedeák szemszögéből, 78-73. Gyerünk, még innen lehet bármi!

38'

Jereminov szerzi meg Pongó Máté labdáját, és első mezőnykosarát (!) szerzi, 78-71. Időt kér a Kecskemét.

38'

Armelin negyedik triplája a helyén, ő a második legeredményesebb szegedi, 76-69. Gyors válasz a palánk alól Derasimovictól, 78-69.

37'

Pongó Máté közelije szédül be, 76-64. Moravcsik passzát Ciric ejti be közelről, 76-66.

36'

Jereminov triplája nem ül, Derasimovicé a pattanó. Jakab hármasa után most Armelin összeszedi a pattanót, és az akció végén faulttal együtt teszi be: viszont nem jó a plusz egy Armelintől, 74-64.

35'

Hát ez hihetetlen, zsinórban a harmadik olyan akció, amikor egy rossz kecskeméti hármas után a lepattanó a hazaiaké: ezúttal Hegedűs kiosztja a palánk alól, Karahodzic fejezi be, 74-62.

34'

Molnár András szórja be a hatodik szegedi trojkát, 70-62. Megint a lepattanók, ezek nagyon sokat jelentenek: Derasimovic hármasa lejön, de most Hegedűsé a pattanó, amit be is ejt, 72-62.

33'

Ciric vállalkozó kedvében van, jó középtávolija után már 24 pontnál jár, 68-59. Mészáros rossz triplája után Karahodzic megint szed egy támadólepattanót, ezúttal maga fejezi be, 70-59.

32'

Ciric hármasa nincs bent, ellenben Karahodzic megint egy közelivel jelentkezik, 68-57 - időt kér Nikola Lazic, a Szedeák talán az utolsó esélyét ragadhatja meg a folytatásban.

32'

Pongó Máté hármasa most nem jó, de Karahodzicé a lepattanó: majd Derasimovic beszórja a triplát, ez nagyon nem jött jól, 66-57.

31'

Ciric most megszerzi Pongó Máté labdáját, majd Molnár András passzát fejezi be közelről, 63-57.

31'

Egy jó horog Mészárostól a negyedik negyed kezdéseként, 63-54. Derasimovic üt oda Ciricnek, neki a negyedik faultja ezzel: Ciric az első büntetőt kihagyja, a második már jó, 63-55.

III. negyed 61-54

30'

Sőt, Karahodzic is megoldja a palánk alatt, 61-54. Jereminov még felhozza, és rádobja a középtávolit, de nincs bent - talán több volt ebben a negyedben, de végül két ponttal elvesztette ezt a Szedeák, így hétpontos hátrányból várhatja az utolsó negyedet.

29'

Molnár András pazarul indul el a palánk felé, meg is oldja a ziccert, 57-54. Sajnos ezt most eladja Molnár András, Derasimovic pedig ezzel már 20 pont fölött, 59-54.

28'

Kiss Zsolt dobhat két büntetőt Pongó Máté faultja után: mindkettő jó, 54-52! Pongó Máté javít egy triplával, persze nem a mi szempontunkból, 57-52.

27'

Armelin triplája csak egy kicsivel rövid, de kár ezért! Derasimovic megint a palánk alól, nehéz ellene védekezni, 54-50.

26'

Molnár András lopja el a labdát Kovács Pétertől, és ki is harcol egy faultot: Kovácsnak ez volt a negyedik, le is ül. Molnár két büntetőjéből a második van bent, az első kimarad, 52-50, 9-0-s futásban most a Szedeák!

26'

Kovács hármasa nem jó a sarokból, Juhos megszerzi a lepattanót, és Molnár Andráshoz passzol: az ő középtávolijával zárkózik tovább a Szedeák, 52-49.

25'

Ciric elkapta a fonalat, szép sapkát oszt ki Kovácsnak, majd a szerzett labda után szerez egy triplát, 52-47. Időt kér a Kecskemét. Ivosevnek közben felszakadt az álla, ezzel ma már őt nem láthatjuk.

24'

Kovács kettese is jó, most nem nagyon működik a Szedeák védekezése, de persze Juhos négy faulttal játszik, 52-41. CIRIC! Egy betörés után jó a kettese, és még egy faultot is kiharcol: jó a büntető is, 52-44.

24'

Derasimovic már 19 pontnál jár, újabb közelijénél tehetetlen a Szedeák, 50-39. Juhos hozza tízen belül a szegedieket egy palánk alóli horoggal, 50-41.

23'

Ciric faulttal együtt teszi be közelről: azonban nem jó a plusz egy, 48-39. Pongó Máté triplája rövid.

22'

A pályára visszatért Juhos egy középtávolival jelentkezik, 45-37 - majd elsőre megijedhettünk, mert ráfújták a faultot, ami az ötödik lett volna, de végül Armelinnél a hiba. Derasimovic három büntetőt is dobhat: mindhárom jó, 48-37.

21'

Derasimovic faultolja Armelint, majd Molnár András középtávolija picit hosszú. Pongó Máté közelebbről már bedobja, tíz közte, 45-35.

21'

Pongó Máté kihagyott triplájával indul a második félidő, de a lepattanó Derasimovicé, aki másodjára már bedobja kintről, 43-35.

II. negyed 40-35

20'

Derasimovicot faultolja Jereminov, két hazai büntető: Derasimovic mindkettőt bedobja, 40-35. Jereminov rossz középtávolija zárja a második negyedet, az elején nagyon bekezdett a Kecskemét, és ezt a játékrészt végül 13 ponttal nyerik a hazaiak, ráadásul Juhos Leventének már van négy faultja. A szünetben öttel megy a KTE.

20'

Molnár András is remekül látja meg a teret, és megy be a palánk alá, 38-35.

19'

Derasimovic tempója jó a figura végén, 36-33, majd Pongó Martin tör be, és az eddigi legnagyobb kecskeméti vezetést alakítja ki ezzel, 38-33.

19'

Ciric és Mészáros trojkája sem jó, majd Ciric egy betörés után már eredményes, 34-33. Időt kér a Kecskemét.

18'

Nehezen tudja védeni a palánkot a Szedeák, de hát magasember nélkül ez nem is könnyű feladat, most Karahodzic közelije jó, 34-31.

18'

Jereminovot állítja meg szabálytalanul Kovács, most jöhet két Jereminov-büntető: csak az első a jó, 32-31.

18'

Ciricre is fújtak egy faultot Mészáros előbbi kosaránál, így jöhet a plusz egy a kecskemétitől: jó a büntető is tőle, 32-30.

17'

Tüzel most kintről rendesen a Szedeák, de Kiss Zsolt hármasa sajnos nem ül. Mészáros horga jó, így már egyel a Kecskemét vezet, 31-30 - időt kér Nikola Lazic.

16'

Ciric kettese nem jó, majd Derasimovic a harmadik kecskeméti triplát süllyeszti el, 29-30. Ciric most a távolit is elvállalja, de ez nem jó.

15'

Ajaj, nagy a baj, Juhosra ráfújják a negyediket is, így le kell őt ültetnie Nikola Lazicnak, jön is Révész. Ivosev középtávolija rövid.

15'

ARMELIN! A harmadik triplája is beesik, négy kísérletéből három is a helyén, 13 pontos az amerikai, 26-30!

14'

Ciric! Remek a tempója, ez is ül, 26-27!

14'

Ivosevet egyelőre nehezen bírjuk tartani, eddig mind az öt kétpontos kísérlete kosárral zárult, 25-25. Sőt, Juhosnál egy faultot is befújnak, ez neki a harmadik, jöhet a plusz egy Ivosevtől: ez is jó, 26-25.

14'

Ciric indul meg ellenállhatatlanul, jó közelijével hét pontnál jár, és újra vezet a Szedeák, 23-25.

13'

Jön vissza a pályára Jereminov, és érkezik Kiss Zsolt is. Derasimovic passzából egy közeli kettessel kiegyenlít Pongó Máté, 23-23, eddig ez a negyed 10-2 oda.

13'

Csak emlegetni kellett az elmaradt KTE-hármasokat, Kovács Péter is szerez egyet a sarokból, 21-23.

12'

Ciric a saját lepattanóját szerzi meg, és másodjára már megoldja, 18-23.

12'

Juhos közelről nem tudja beejteni, majd megszületik az első kecskeméti tripla: Pongó Máté szerzi, 18-21.

11'

Moravcsik passzát Karahodzic füleli le, Ivosev a körtéből büntet, 15-21.

I. negyed 13-21

10'

Ezek most Armelin percei: megszerzi a labdát Derasimovictól, és végigmehet vele ziccerig: pazar zsákolással fejezi be, 13-21! Ez a negyed vége, 8-0-s rohammal zárja az első negyedet a Szedeák, amely ennek köszönhetően vezet 10 perc után.

10'

Továbbra sincs viszont hármasa a KTE-nek, Derasimovic sem tudja beemelni kintről. Ellenben Armelin másodjára is megcsinálja, 13-19!

9'

Armelin! Az amerikai egy trojkával jelentkezik, újra hárommal megy a Szedeák, 13-16!

9'

Ciric veri meg lábbal ellenfelét, de nem tudja befejezni. Karahodzic középtávolról emeli rá, ez nagyon hosszú. Moravcsik jön Jereminov helyére.

8'

Jereminov hármasa rövid, majd a szegedi palánk alatt Révész faultol ismét, ezúttal Derasimovic dobhat két büntetőt: az első, és a második is bent, egyenlít a Kecskemét, 13-13.

8'

Azonban a lepattanót megszerzi a KTE, majd Révész faultolja Karahodzicot, ő jöhet a vonalról: mindkét büntetője jó, 11-13.

7'

Molnár András mindkét büntetője a helyén, 9-13. Révész váltja Juhost a Szedeákban, majd a harmadik kecskeméti tripla is kimarad, Hegedűs trojkája is lejön.

7'

Molnár András harcol ki egy faultot Hegedűssel szemben, majd időt kér a KTE.

6'

Derasimovic is megszerzi első pontjait, jó a horog most tőle, 9-11.

6'

Ivosev közelije ismét jó a palánk alól, 7-9. Molnár András most jól tör be, és remek a befejezés is, 7-11.

5'

Ciricé a meccs első hármasa, az első meccsen remeklő Ciric most is jól nyit, 5-9. Hegedűs a túloldalt kintről pontatlan, majd Armelin is ráemeli a triplát, de ez nem jó, a támadólepattanó azonban Juhosé, viszont Molnár András triplája sem esik be a sarokból.

4'

Juhos második faultja után dobhat két büntetőt Ivosev: de csak az egyik van bent, 5-6.

4'

Jereminov passzát Karahodzic füleli le, de Ivosev hármasa sem jó. Armelin roboghat vele ziccerig, bent is van, 4-6.

3'

Juhos triplája nem jó, majd Ivosev közelije után egyenlít ismét a KTE, 4-4.

3'

Molnár András közelije most nem jó, majd Juhos faultol egyet. Juhos most remekül védekezett Pongó Martinnal szemben, pazarul blokkolt!

2'

Molnár András kettese a helyén Jereminov első asszisztja után, 2-4. A túloldalon Molnár András beüt egy faultot Derasimovic ellen, így a vonalról jöhet a KTE: azonban Derasimovic mindkét büntetőt kihagyja!

1'

Ivosev marad üresen egy pillanatra, ezt ki is használja, és egyenlít a palánk alól, 2-2.

1'

Ciric szerzi meg a lepattanót, majd Juhos kísértetiesen hasonló helyzetből már megszerzi a meccs első pontjait, 0-2.

1'

Az első akciót a KTE vezetheti, de Karahodzic kihagyja a közelit.

17:53

- A két csapat a felkészülés során kétszer is találkozott egymással: előbb a kiskunfélegyházi Pékség kupán az elődöntőben a szegediek

60-54-re verték

a Kecskemétet, viszont a székesfehérvári torna bronzmeccsén a KTE

72-62-re verte

a Szedeákot.

17:48

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák első idegenbeli bajnokija. Nem lesz könnyű dolga Kiss Zsoltéknak, hiszen Vladimir Tica sérülése miatt továbbra sem bevethető, a

nemrég szerződtetett

amerikai Ryan Watkins pedig majd csak szombaton léphet pályára az együttesben.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nincs sok idő a Körmend elleni fiaskón bánkódni - ma este már Kecskeméten lép pályára a Szedeák! A derbit 18 órától ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=577790

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.