Sport

Kézilabda: Tatabányán hagyta veretlenségét a tartalékos Pick

Kézilabda: Tatabányán hagyta veretlenségét a tartalékos Pick

2015. október 28., szerda
Kézilabda: Tatabányán hagyta veretlenségét a tartalékos Pick
pickszeged_tatabanya_mj 21

Elszenvedte első bajnoki vereségét a MOL-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor együtteséből több játékos is hiányzott, ezt pedig nem bírta el a szegedi gárda, és egy góllal jobbnak bizonyult a Tatabánya.

A komplett balátlövő-sor nélkül vághatott neki a Tatabánya elleni bajnokinak a MOL-Pick Szeged: a Montpellier ellen sérülést szenvedett Ilyés Ferenc mellett Thiagus Petrus és Antonio García Robledo sem tudta vállalni a játékot a korábbi szegedi, Vladan Matic által irányított Tatabánya ellen, de szintén kimaradt a vállsérüléssel küzdő Ancsin Gábor. Bár a szegediek vezettek a kezdetben szoros meccsen, a Tatabánya a félidő derekára átvette a vezetést Vujovic lerohanása után. (7-6) A továbbra is egygólos különbségű találkozón Blazevicet is elvesztette a Pick, miután egyből pirossal kiállították az ezúttal kényszerűségből balátlövőt játszó szegedit, mivel könyökkel szórt oda Bodónak. Bombac utolsó másodpercben dobott góljával lett döntetlen a félidő, úgy, hogy az irányító büntetőt is hibázott. A második félidőt jól kezdte a Pick, a meccsen először hárommal is vezetett a 37. percben Parrondo értékesített hetesével, de ekkor újabb játékosát vesztette el erre a meccsre, miután Jonas Källman megkapta a harmadik két percét. (15-18) Ez tovább tüzelte az egyébként is motivált hazaiakat, akik folyamatosan faragták hátrányukat, majd tíz perccel a vége előtt ki is egyenlített Pásztor. (22-22) Tartotta a döntetlent a Tatabánya, majd Pásztor hetesével újra vezetett is bő két perccel a vége előtt: bár az utolsó pillanatokban mindent megpróbált a MOL-Pick Szeged, de Bombac lövése mellé ment, így elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban a Pick. A Tatabánya ezzel 2011 után győzte le ismét a MOL-Pick Szegedet, amely legközelebb pénteken, a Csurgó ellen lép pályára az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló

Tatabánya–MOL-Pick Szeged 27–26 (13–13)

Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Tatabánya:

MIJATOVIC – PÁSZTOR 7/3, KRSMANCIC 5, Juhász Á. 3, Szöllősi Sz., Bodó 3, Vujovic 3. Csere: BORBÉLY (kapus), Dénes, KATZIRZ, Lele, Mazák 2, DÍAZ 4.

Vezetőedző:

Vladan Matic.

Szeged:

SIERRA – Mindegía 2, Zubai 3, Blazevic 2, VRANJES 1, Källman 1, Prodanovic. Csere: Wyszomirski (kapus), BALOGH ZS. 7, Parrondo 2/2, Fekete B. 1, BOMBAC 6/1, Curuvija 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítások:

12 perc illetve 14 perc

Hétméteresek:

3/3, illetve 5/3

Piros lap:

Blazevic, Källman.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.