Sport

Kézilabda: a Kecskeméten is átrobogott az FKSE Algyő

Kézilabda: a Kecskeméten is átrobogott az FKSE Algyő

2015. október 11., vasárnap
Kézilabda: a Kecskeméten is átrobogott az FKSE Algyő

Nehéz, küzdelmes mérkőzésen ötgólos hátrányt ledolgozva nyert a Levendula Hotel FKSE Algyő a jó erőkből álló Kecskemét ellen.

A vendégek rohanós játékkal elléptek öt góllal (3-8). Addigra már

Dankó Ervin

kikérte az idejét, még 2-5-nél. A kecskemétiek jól védekeztek, lerohanásaikat gólokkal zárták. A hazaiak közül ebben a szakaszban sokáig senki sem találta önmagát. Később azonban

Laluska Balázs

összeszedte magát, de

Kardos Róbert

is jó arányban értékesítette a helyzeteit, így a 21. minutumban már döntetlent mutatott az eredményjelző (9-9). Sőt, nem sokkal később már 12-9-re vezettek a vendéglátók. A folytatásban a Kecskemét már csupán egyszer tudott feljönni egyetlen találatra. Az FKSE Algyő győzelmével már 9 pontot számlál a bajnokság, és öt fordulót követően mindössze egyetlen egységgel marad le az éllovas Nyíregyháza mögött. Vadkertiék egy hét múlva a 11. helyen álló Lajosmizséhez látogatnak.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 5. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő - Kecskeméti TE 34-29 (16-14)

Algyő, 350 néző. Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs.

Algyő:

KISS O. - TEIMEL 3, LALUSKA 9, Vadkerti 1, Szepesi, SIMON 5, Kardos 8.

Csere:

Deák (kapus) Kocsis 4/4, RAFFAI, AMBRUS 2, Gazsó 1, Béleczki 1.

Vezetőedző:

Dankó Ervin.

Kecskemét:

Zaklajda - MISS 10/6, Szabó, Burik 1, MILOVITS 7, Scheuring 3, Horváth 3.

Csere:

Kisék (kapus), Gyárfás, FÜLEKI 4, Petrik Varga 1, Éliás.

Vezetőedző:

Ocsovai Zsolt.

Kiállítás:

14 perc, ill. 10 perc.

Hétméteres:

4/4, ill. 6/6. Dankó Ervin:

"Azt kaptuk, amit vártunk: végig harcosan küzdött a Kecskemét, de a csapatom szíve a helyén volt. Eddig a padról érkező játékosok nem tudtak igazán besegíteni a kezdőknek, most viszont mindenki hozzátette a magáét! Köszönjük a szép számú közönség támogatását, reméljük előbb-utóbb kicsinek bizonyul a lelátó."

Ocsovai Zsolt:

"Csak az Algyő érdemelt ma győzelmet, amihez gratulálok Nekik. A csapatom nagyon jól kezdte a meccset, de előbb a kapusok teljesítménye esett vissza, majd a védekezésünk is. Emiatt csak futottunk az eredmény után. Ma ennyivel jobb volt a hazai alakulat, reális a különbség. Sok sikert a továbbiakban!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.