Bulvár

Jogerősen elítéltek egy lakiteleki nőt élettársa és anyósa meggyilkolása miatt

Jogerősen elítéltek egy lakiteleki nőt élettársa és anyósa meggyilkolása miatt

2015. október 1., csütörtök
Jogerősen elítéltek egy lakiteleki nőt élettársa és anyósa meggyilkolása miatt

Jogerősen tizenöt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a lakiteleki asszonyt, aki tavaly egy konyhakéssel megölte élettársát és anyósát.

A táblabíróság erős felindulásban elkövetett emberölés és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 53 éves nőt. A vádlott 2004 augusztusától élt együtt a férfival, előbb annak a lakiteleki háznak az emeletén, ahol az anyósa is lakott, majd a nő tanyáján. Kapcsolatuk nem volt feszültségektől mentes, italozás közben eldurvult, anyagi jellegű vitáik többször is tettlegességig fajultak, de nem indult büntetőeljárás. Az asszony 2012 decemberére nehéz anyagi helyzetbe került, és visszaköltözött a lakiteleki házba. Hamarosan kiújultak a férfi és a nő között a veszekedések, és a vádlottnak feszült volt a kapcsolata anyósával is, elsősorban rossz anyagi helyzetük miatt. Az élettársak 2014. január 29-én este italozni kezdtek, majd vitatkoztak, és a férfi nekilökte a nőt a forró öntöttvas kandallónak. Az asszony több helyen égési sérüléseket szenvedett. Ekkor átment a konyhába, magához vett egy konyhakést, és azzal többször megszúrta a férfit, aki rövid időn belül meghalt. A hangoskodásra felfigyelt a nő 82 éves anyósa, akivel a vádlott a folyosón találkozott össze. A nő ugyanazzal a késsel négyszer mellkason szúrta az idős asszonyt, aki szintén életét vesztette. A vádlott ezután gyógyszereket bevéve öngyilkosságot kísérelt meg, elvesztette az eszméletét, élettársának munkatársai öt nap múlva találták meg. A mentők kórházba vitték, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Az asszony az eljárás során beismerő vallomást tett, de azt állította, csak mozaikszerűen emlékszik a történtekre. Az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta tettét, és mindent megadna azért, hogy az áldozatok újra éljenek. Az ítélőtábla döntésével enyhített az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott tizennyolc év fegyházbüntetésen. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott indulatát az elsőfokú bíróság álláspontjával ellentétben elsősorban nem ittas állapota, hanem az élettársa támadása következtében keletkezett égési sérülések miatt jelentkező fájdalom okozta. A táblabíróság ezért minősítette a bűncselekményt erős felindulásban elkövetett emberölésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.