Közélet

Jobbik: Orbán és Lázár mondjon tényeket arról, hogy ki lopja szét a közvagyont

Jobbik: Orbán és Lázár mondjon tényeket arról, hogy ki lopja szét a közvagyont

2015. október 7., szerda
Jobbik: Orbán és Lázár mondjon tényeket arról, hogy ki lopja szét a közvagyont

A Jobbik arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy mondjanak tényeket és álljanak elő bizonyítékokkal arról, kik lopják szét a közvagyont - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Apáti István

Lázár János

előző napi, a mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén elmondott szavaira reagált. A miniszter az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásával összefüggésben sajtóbeszámolók szerint között azt mondta: "Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét". A jobbikos politikus "elég sajátos gengszterlogikának" nevezte, hogy úgy akadályozzák meg a lopást, hogy - mint mondta - rablást hajtanak végre. Emellett ellentmondásosnak tartotta, hogy amíg a közművagyon államosításakor a kormányzat azt a logikát követi, hogy az állam a jó gazda, addig 380 ezer hektárnyi föld "elkótyavetyélésénél" már úgy gondolják, hogy ugyanez az állam nem megfelelő tulajdonos. Apáti István közölte, a miniszter mondataiból az is következik, hogy a felelősségre vonást most már nem kerülhetik el az érintettek és ideje lenne, hogy

Orbán Viktor

és Lázár János konkrét számokkal, nevekkel, tényekkel álljon elő. Követelte, hogy állítsák le a termőföldek magántulajdonba adását, a "földmutyi 2.0-ás verzióját".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.