Kultúra

Harmincöt film versenyez a Magyar Speciális Független Filmszemlén

Harmincöt film versenyez a Magyar Speciális Független Filmszemlén

2015. október 6., kedd
Harmincöt film versenyez a Magyar Speciális Független Filmszemlén

Harmincöt magyarországi és határon túli filmet láthat a közönség a Magyar Speciális Független Filmszemlén, amelyet csütörtökön az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben tartanak Budapesten.

Az ingyenes seregszemle programjában az értelmi fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók filmjei mellet, a civil függetlenfilmesek sérült emberek világáról szóló alkotásai is szerepelnek - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. A rendezvényre 42 film érkezett, a válogatás és előzsűrizés során 35 film maradt versenyben. A csütörtöki hivatalos megnyitó után az alkotásokat négy blokkban vetítik le, a díjkiosztót este rendezik. Az értékelő zsűri tagjai:

Janisch Attila

Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró,

Radványi Katalin

, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának csoportvezető tanára, valamint

Kulcsár Tamás

filmrendező. A rendezvény célja, hogy a sérült emberek sokszor zárt, ugyanakkor rendkívül színes és nyitott világára ráirányítsa a figyelmet. Az esemény szervezői a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.